zo 23 juni 2024

VRT schrapt eerste seizoenen “FC De Kampioenen” wegens te goed geschreven

CULTUUR – De VRT haalt de eerste vier seizoenen van de bekende komische reeks “F.C. De Kampioenen” offline nadat er felle kritiek kwam op de kwaliteit van de scenario’s en het acteerwerk, zeker in vergelijking met latere uitzendingen. “We zien nu pas dat die eerste afleveringen zo subtiel, genuanceerd en geloofwaardig waren dat die helemaal niet meer bij de rest van de franchise passen”, klinkt het.

“Laat het duidelijk zijn dat wij er geen plezier uit halen om deze seizoenen uit de archieven te halen”, laat de zender weten in een officiële verklaring. “Maar als we vandaag terugkijken naar die eerste seizoenen – toen nog met Oscar, Pico en DDT – zien we toch een niveau van satirische herkenbaarheid, consistente story structure en bijna zelfs diepgaande character development waar de kijker vandaag gewoon geen boodschap meer aan heeft. Dat is dankzij die langspeelfilms ook pijnlijk duidelijk geworden. Mensen pikken dat soort kwalitatieve content niet meer. We verontschuldigen ons dan ook aan iedereen die we mogelijk geschoffeerd hebben door hen jarenlang als publiek serieus te nemen en trekken graag een kruis over deze zwarte periode in onze televisiegeschiedenis.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

  1. Er wordt door mensen niet vaak gedacht aan de persoonlijke verantwoordelijkheid die ze hebben voor de planeet met hun kutleventje waar het belang aan wordt gehecht als ware het de eeuwigheid, waardoor daar echter geen energie voor overblijft. In dit opzicht halen ze het onderste uit de kan.
    Alles is harmonie in het universum. Op aarde is het leven voor sommigen een hemel voor anderen een hel, dus zeer aannemelijk is dat zoiets ook bestaat na de dood. De arrogantie van de westerling grijpt misschien terug op zaken waar hij geen rationeel contact meer mee heeft. Mogelijk de slavernij. Toen en nu omdat hij niet wilde leren van zijn bestaan vond hij de exploitatie uit, en omdat hij zich schuldig voelt de slaven naar het westen te hebben gebracht heeft hij de route nu gewijzigd. Maar dezelfde filosofie wordt er mee gediend.

    • In plaats van iets meer diepte door zelf-kennis hebben ze de reikwijdte gezocht in de oppervlakte van onwetendheid. Zie de platte koppen, zwart of wit, met hun zelfvoldane blik. Ze lopen iedereen in de weg. Hoe kunnen zelfvoldaanheid en een dergelijke ontevredenheid samengaan vraagt men zich af, terwijl ze over hun buik strijken. Als ze er niet bij kunnen doen ze alsof ze het er niet mee eens zijn, het is een maatschappelijke logica geworden. Hoewel hemel en hel ieder een staat van bewustzijn zijn, zijn ze niet minder actueel.

Een reactie achterlaten