ma 27 mei 2024

Experten loven Somers en Crevits: “Uit raam klimmen is next level social distancing”

POLITIEK – De reacties op Vlaamse ministers Bart Somers (Open VLD) en Hilde Crevits (CD&V) die volgens ooggetuigen gisterenavond via het raam aan de pers ontsnapten zijn niet mals. Toch krijgen de twee beleidsvoerders een schouderklopje uit wetenschappelijke hoek. “Dat is pas consequent social distancing toepassen”, klinkt het bij Sciensano.

“We zien allemaal de cijfers met lede ogen stijgen en doen er niets aan”, klaagt men bij het wetenschappelijk instituut. “Te veel mensen weigeren hun maskers te dragen of houden geen afstand wanneer ze dat eigenlijk makkelijk zouden kunnen. En dan gaat die curve uiteraard gewoon weer omhoog. Dat terwijl de politieke klasse juist zo bitter weinig daadkracht lijkt te tonen.”

“Tot we dit hoorden, natuurlijk. Hier heb je twee relatief communicatief vaardige politici die makkelijk wat vragen hadden kunnen beantwoorden of gewoon rustig door de deur naar hun wagen hadden kunnen wandelen. Nee, hoor. Ze doen godverdomme nog de moeite om die massa hysterische reporters braafjes te ontwijken en letterlijk hun nek te riskeren door snel even een verdiep of twee naar beneden te zakken en zo hun geloofwaardigheid netjes intact te houden. Dat is pas verantwoordelijkheidszin en alleen zo gaan we er geraken. Chapeau.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Wat mensen zeggen of denken heeft hetzelfde effect op mij. Ik weet het.
    De meeste mensen hebben die kwaliteit niet. Ze zijn fundamenteel hypocrieten en leugenaars, en daar moeten we dankbaar voor zijn. Wat erin zit is veel erger.
    Wat ze eerlijkheid noemen is krankzinnigheid.
    Ik weet wie mensen zijn, helaas.

    Het is dubieus om te moeten kiezen aan welke kant van mensen je moet appelleren, de lafheid en hypocrisie aan de ene kant, gezelligheid, of aan de andere kant de eerlijkheid die onvermijdelijk hun waanzin uitdrukt.

Een reactie achterlaten