zo 23 juni 2024

Politici teleurgesteld dat ze na zorgakkoord geen spontaan dagelijks applaus krijgen

POLITIEK – Het zorgakkoord waarmee de federale regering over de brug komt belooft niet alleen een broodnodige loonsverhoging voor het personeel, maar ook diepgaande investeringen om de werkomstandigheden in de toekomst drastisch te verbeteren. Toch klinkt er na enkele dagen duidelijk gemor in de Wetstraat. “We hadden anders wel op wat meer spontane appreciatie gerekend, nu we eindelijk eens een keer doen waar we voor betaald worden”, kreeg onze reporter te horen.

“Begrijp me niet verkeerd”, vertelt een anoniem parlementslid. “We deden dit in de eerste plaats voor de goede mensen uit de zorg. Die mensen werken ook hard. Maar dan is het wel jammer dat je als politieke klasse na een lange dag zetelen niet het volledige krediet voor kan opstrijken. Ik zeg niet dat iedereen stipt om acht uur uit zijn raam moet hangen om luidkeels richting Brussel te juichen, maar ik zeg ook niet dat dat niet moet. Ach, deze job moet je duidelijk niet doen voor de dankbare schouderklopjes. Ik vrees dat de onverantwoord riante loonbrief weer zal moeten volstaan.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

 1. Ik hoor regelmatig van ouderen (die niet ziek zijn) die uit hun bed vallen, vaak dood.
  Ze worden professioneel in een ziekenhuisbed gelegd waar ze moeilijk in en uit kunnen.
  Investeren.

 2. Toen het thema klimaat en opwarming van de aarde aan de orde kwam, werd er direct gesproken over de kansen voor het toerisme. En dan nu, in dezelfde lijn, met corona, liggen er grote kansen in de zorg.

 3. Yes!
  Antwerpen toont weer zijn creatieve kant!
  Overigens las ik onlangs ergens dat humor ook juist werkt omdat het. ..aan ontluistering doet.
  Zo neem je de zaken niet te ernstig.

Een reactie achterlaten