di 16 april 2024

Vlaming kwaad op De Wever: “Zal zelf wel bepalen of ik racist ben”

POLITIEK – Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever deed zijn duit in het zakje over het racismedebat in Vlaanderen. Zo verklaarde hij in “Terzake” dat de Vlaming “niet racistisch” is, maar dat onze samenleving geteisterd wordt door problemen rond identiteit en diversiteit. Toch valt die analyse niet overal in goede aarde. Onze reporter sprak met Willy (67) uit Hoboken, een overtuigd xenofoob die de uitspraken van zijn burgemeester niet pikt. “Alsof mensen als ik plots niet meer bestaan.”

“Ik voel mij hier grandioos ondervertegenwoordigd“, klaagt Willy, die zelf nota bene twee keer zijn voorkeursstem aan De Wever gaf. “Mijn racistische opvattingen zijn misschien maar een klein stukje van wie ik ben, maar ze maken wel deel uit van mijn identiteit als burger, en als ik dan hoor dat de peetvader van het moderne Vlaams-nationalisme in mijn plaats komt verkondigen dat die opvattingen op een historisch dieptepunt zitten, doet dat pijn. De man spreekt van diversiteit, maar ik word hier wel over dezelfde kam geschoren als alle sossen, hippies en sigaren die niet kunnen wachten om weer vollen bak salafisten en bomenklimmers te gaan knuffelen. Ik zal zelf godverdomme wel uitmaken of ik in deze dynamische, postmoderne maatschappij nog simpelweg racist blijf.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. De meeste mensen hebben weinig kennis van de opeenvolging van families, volkeren en rassen vanaf het ontstaan van de eerste mens waar we nu zoetjesaan overheen zouden moeten kunnen komen. Aan het begin van Kali Yuga, het tijdperk van verduistering, werden voor het eerst een paar minne teksten gehoord die voor toen ongehoord waren. Het was als een rottend stuk vlees waar vliegen op kwamen. Maar de eersten die ik ‘racisme’ hoorde bezigen waren erger. Voor die tijd heb ik het nooit meegemaakt behalve om het zonder aanleiding in me te leggen om de oorsprong van de mens terug te brengen tot de vliegen op een hoop stront. De rest was op vakantie.

  2. De truc van commercialisme is de begaanheid (voor zaken die het meest gangbaar zijn bestaan geen woorden) met zaken als onze gezondheid en racisme.
    Het rookverbod à la Monica Lewinsky en de aanhoudende hogere belastingen op roken waarmee ze pretenderen alles voor ons te winnen en ons gewonnen te hebben voor zich, zijn de kanker van de wereld. Ik zeg dit nadat ik het patroon heb gezien, zonder uitzondering, van de krachten van het kwaad. Die zien we meestal in veel verhevener sferen dan waar ze werkelijk vertoeven. Dat is de oorzaak van corona.
    De materialisten zijn ‘voor de gezondheid’.
    Ik bedoel hier dus niet eens mee die andere hetze, van het blowen veroorzaakt door de gifstoffen in de hersenen die hierdoor ontstaan.
    Wat betreft de taalstrijd, zijn er weliswaar weinig woorden voor de realiteit, er zijn daarnaast veel meer woorden voor illusie.

Een reactie achterlaten