za 15 juni 2024

Zelfs coronavirus te beschaamd om zich onder feestelijke meute te mengen

BINNENPARKING – Er komt veel kritiek op de honderden mensen die zich gisterenavond massaal op de straten van Anderlecht en Elsene begaven. Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) roept op tot “absolute burgerzin” om een nieuwe opflakkering van het coronavirus te vermijden, al garandeert het virus zich zelf op veilige afstand te hebben gehouden van het feestgedruis. “Sorry, maar tussen zo’n achterlijke massa heb ik niets verloren. Daar sta ik boven.”

“Begrijp me niet verkeerd”, laat het coronavirus, officieel bekend als SARS-CoV-2, optekenen. “Dit soort bijeenkomsten zijn een godsgeschenk voor het verspreiden van virale infecties, en zeker nu de meeste mensen een pak beter op hun afstand en hygiëne zijn gaan letten. Maar als relatief nieuw virus mag ik wel een beetje aan mijn reputatie denken. Ik heb half Europa vanuit de après-ski aangestoken. Dat stond niet mis. Maar als straks blijkt dat ik mijn tweede en hopelijk meest memorabele golf te danken heb aan een bende losgeslagen marginalen op een zaterdagavond, schaam ik mij dood. Zo ga je de geschiedenisboeken toch niet in? Dan wacht ik nog liever een jaartje om een broeihaard op fucking Tomorrowland te starten. En dat wil ook wat zeggen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten