za 15 juni 2024

Aalst lost discriminatie op en maakt ganse bevolking consequent onherkenbaar

BINNENPARKING – Inwoners van de Oost-Vlaamse stad Aalst postten de laatste dagen foto’s van de mondmaskers die ze van de overheid kregen tegen het coronavirus. Daaruit blijkt dat de kapjes iets groter dan verwacht zijn uitgevallen en in vele gevallen het hele gezicht bedekken in plaats van alleen neus en mond. “Prima,” vindt ook burgemeester Christoph D’Haese (N-VA). “De Aalstenaar blijft zo veilig en anoniem. Eens zien wie er straks nog over systematische discriminatie klaagt als niemand niemand nog herkent.”

“We weten dat het een beetje onnozel lijkt en daar zullen onze buren eerst wel hartelijk om lachen”, weet de burgemeester. “Maar met de opkomst van extreemrechts en dan dat gedoe over Aalst Carnaval zijn we het een beetje beu dat onze mensen in zo’n negatief daglicht worden gezet. Aalstenaars zijn geen racisten of seksisten of weet ik veel. En nu zeker niet meer. Wie vroeger solliciteerde met een hoofddoek kreeg misschien wat minder kansen, maar met een hele frietzak op hun smoel is iedereen nu gelijk. Wie men niet herkent, kan men niet stigmatiseren. Ze zullen hier rapper op elkaar botsen dan op elkaars vooroordelen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. De avant-garde van de nieuwe tijd.
    Mensen zijn een paar maanden binnen geweest, ze zijn gehoorzaam geweest aan de overheid, ze hebben goed nagedacht, niemand wil zomaar doodgaan.

Een reactie achterlaten