wo 22 mei 2024

Tiener uitgesloten omdat hij begrip toont voor andere meningen dan de zijne

BINNENPARKING – Opgroeien in onze moderne maatschappij is niet makkelijk. Dat ondervindt ook Liam, een tiener uit Hoboken. Na de maandenlange lockdown hoopte de jongen uit het tweede middelbaar terug bij zijn oude vriendenkring aan te sluiten, maar daar wordt hij al enkele dagen consequent geschuwd. De aanleiding? Liam houdt meer en meer rekening met andere opvattingen dan de zijne, en dat pikken zijn vrienden nu niet langer.

“Het is waar”, vertelt een vertwijfelde Liam onze reporter. “Ik begreep eerst niet wat ik verkeerd had gedaan, maar nu zijn ze toch zo fair geweest het me te vertellen. En het klopt ook. Ik heb hoe langer, hoe meer moeite om mij aan te passen aan de huidige sociale normen. In plaats van mensen met een andere mening over dezelfde kam te scheren en ongeremd de huid vol te schelden, probeer ik steeds respectvol te luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Ik kan daar niets aan doen. De drang om in iedereen het goede te willen zien, en mijn eigen overtuiging niet als vanzelfsprekend te beschouwen is gewoon sterker dan mezelf. Hoe absurd dat ook klinkt.”

Ook Liams mama is zich bewust van het probleem en hoopt haar zoon nog enigszins bij te kunnen sturen. “We hebben echt ons best gedaan om Liam de juiste sociale vaardigheden aan te leren. Politieke tegenstanders stigmatiseren, een grote bek opzetten zonder feitelijke onderbouwing, weigeren verantwoordelijkheid te nemen voor zijn eigen onwetendheid. Maar ja, zolang hij zijn tijd verdoet met onnozelheden als empathie, geduld en nuance, zal hij niet ver komen. Zonde, want hij speelt nog zo goed blokfluit, zeggen ze op school.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten