do 18 april 2024

Trump ziet herstel: “Een mooie dag voor de slaven die mijn ambtswoning gebouwd hebben”

BUITENPARKING – “Een mooie dag voor de duizenden slaven die tweehonderd jaar geleden mijn prachtige ambtswoning hebben gebouwd hier in Washington D.C.” Met die gevleugelde woorden begon de Amerikaanse president Donald Trump gisteren zijn persconferentie in de Rozentuin van het Witte Huis. De president reageerde daarmee op een gepubliceerd rapport over tewerkstellingscijfers, die weer fors omhoog lijken te gaan. Goed nieuws voor de Amerikaanse economie, en een uitstekende kans voor Trump om het toch troebele verleden van zijn land daar even bij te betrekken.

“Vele grootse dingen zijn in ons land door slaven gebouwd”, erkent Trump, die meer dan ooit onder vuur ligt voor het aanwakkeren van racisme en polarisatie. “En het is walgelijk hoe radicale betogers en provocateurs dat harde werk zo voor hun eigen kwade bedoelingen blijven gebruiken om ons te verdelen. Schandalig hoe hun ellende en opoffering zo schaamteloos gerecupereerd wordt.”

Verder beloofde de president zich nog harder in te zetten voor de economie om zo de offers uit het verleden gepast te blijven eren: “Hopelijk kijken al die hardwerkende zwarten mee en zien ze dat er iets groots gebeurt in ons land. Dit is een grote dag voor hen, voor ons allemaal, maar toch vooral voor mij, mijn vrienden en hun portfolio’s. Als die mensen hadden geweten wat voor groots man hier vandaag zou wonen, zouden ze het waarschijnlijk voor niets hebben gedaan.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Vandaag kunstgeschiedenis.

    Na de vernietiging van het standbeeld van Leopold II in Ekeren filosofeerde ik al dat dan net zo goed de hele architectuur uit het verleden afgeschaft kan worden. Voor zover dat nog niet is afgerond, want zij die in de nieuwe concepten wonen zijn daaraan conform vaak de eersten die de eerdere monumenten weg willen. Ook alle kunst kan weg, waarbij ik altijd met bewondering denk aan de kunstenaar, anders dan nu, op de achtergrond wat dan ook de symboliek is die aan zijn werk wordt toegekend door hen die nog niet kunnen lezen. Overigens was Trump de eerste die het Witte Huis een ‘dump’ noemde. Hij verblijft liever elders, dat wordt hem ook al niet in dank afgenomen.

Een reactie achterlaten