do 29 februari 2024

Trump: “Alleen totalitair fascisme kan onze mooie, diverse democratie nog redden”

POLITIEK / BUITENPARKING – Alles wijst erop dat 2020 allesbehalve een ordinair verkiezingsjaar zal worden voor de Amerikanen. De publieke onvrede over ingeburgerd onrecht duwt president Donald Trump verder in een hoek. De president ziet dan ook geen graten in het inzetten van militaire troepen tegen de eigen burgers: “Ik denk dat het duidelijk is dat alleen ongelimiteerd machtsvertoon en de overgang naar een openlijk autoritair regime onze mooie democratie zal kunnen redden.”

Trump sprak gisterenavond de natie toe vanuit de rozentuin van het Witte Huis en beloofde met harde hand op te treden tegen demonstranten die sinds de moord op George Floyd zich over heel het land verspreidden. Meer dan ooit gelooft het controversiële staatshoofd, nooit verlegen om een kleurrijke uitspraak, dat “als Amerikanen hun gevierde vrijheidsidealen en democratische instellingen willen behouden, de tijd nu echt wel rijp is voor een fascistoïde staatsgreep van formaat. Wie zijn vrijheid van meningsuiting liefheeft, houdt dan ook beter zijn mond als ik straks een dozijn tanks door de wijk laat rollen.”

Reacties op de speech zijn zoals verwacht verdeeld, en zelfs in zijn eigen Republikeinse partij heerst er twijfel of Trumps aanpak wel doordacht is. “Dat onze partij droomt van de verdere institutionalisering van ongelijkheid, onderdrukking en ideologisch militarisme staat buiten kijf”, fluistert een anonieme bron de pers toe. “Maar of daar nu echt zo’n haast bij is blijft toch de vraag.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

6 REACTIES

  1. Competitie. Nadat jarenlang dode Chinezen in vrachtwagens werden gevonden die illegaal het Kanaal over wilden steken, en ze in Groot-Brittannië hun eigen immigratie wilden regelen, biedt Boris Johnson alle inwoners van Hong Kong een visum aan nadat hun rechten verder zijn ingeperkt.

  2. Je ziet op straat overal mensen om zich heen wijzen, plannen, regelen en organiseren binnen een cirkel van anderhalve meter puur uit eigenbelang. Evenzo worden de belangen van de ander, die een hindernis zijn, berekend.
    Het bewustzijn van de gemiddelde mens reikt ongeveer tot 1,5 meter buiten de omtrek van zijn lichaam, als zijn ledematen niet uitgestrekt zijn. Door mechanisatie is dat bereik nationaal en mondiaal geworden, hierin ligt de discrepantie tussen wie hij is en denkt te zijn.
    Ziehier de wet.

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: