zo 23 juni 2024

Amerikaanse ruimtemissie gaat kijken hoe zichtbaar diepgeworteld racisme vanuit de ruimte nog is

WETENSCHAP – De eerste bemande commerciële ruimtemissie ooit is een feit. De Crew Dragon, vervaardigd door SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, heeft zich succesvol gekoppeld aan het internationale ruimtestation ISS. De twee astronauten zullen daar een tijd verblijven, met een uniek uitzicht op onze planeet. Onder de vele opdrachten die ze moeten vervullen, zullen ze ook observeren in hoeverre het diepgewortelde racisme in Amerika en de lange traditie van willekeurig en relatief onbestraft politiegeweld tegen niet-blanken überhaupt nog zichtbaar zijn vanuit de ruimte.

“Uiteraard gaat dit voornamelijk om een wetenschappelijke missie van astrofysische en innovatieve aard”, bevestigt het ruimteagentschap NASA. “Maar terwijl Robert Behnken en Douglas Hurley daar toch zijn, kunnen ze evengoed eens kritisch en neutraal onderzoeken of zaken als institutionele ongelijkheid en een gewelddadige onderdrukkingscultuur tegen minderheden vanop een afstand van 400 kilometer boven het aardoppervlak nog echt een zichtbaar probleem lijken. We hopen alvast dat het vanuit hun perspectief al bij al toch meevalt.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Uiteraard is het socialisme in de VS rasbepaald. We voelen de bui al hangen, hier is het ook al zo, waar nog steeds gesproken wordt over minderheden door hen die zich de meerderheid wanen. Hoedanigheid en hoeveelheid worden door elkaar gehaald; het draait immers om het gevoel. In realiteit gedragen ze zich voor wat ze zijn, onder quarantaine.

Een reactie achterlaten