di 16 april 2024

Ben Weyts: “Illegaal katje moet kans krijgen om zich deftig te integreren”

POLITIEK  De pijnlijke hetze rond het Peruviaanse katje Lee is zeker nog niet gaan liggen. De kitten kwam te snel na de vaccinatie tegen hondsdolheid naar België, en zou dus volgens de wet moeten gedood worden. Na een huiszoeking bij bazin Selena Ali in Stabroek schiet nu Vlaams minister voor Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) de kleine viervoeter te hulp. Die erkent in een open brief dat het diertje weliswaar illegaal ons land binnenkwam, maar dat het toch de kans moet krijgen zich deftig te integreren binnen onze maatschappij.

“Illegaal is illegaal en daar is mijn partij heel duidelijk over”, stelt de minister. “Maar ik denk dat we dit vooral menselijk moeten aanpakken. Ik bedoel, een onwettig verblijf is problematisch, maar daar zijn toch procedures voor, zeker? Zo harteloos ga je niet met een weerloos wezen om. Punt.”

Concreet stelt Weyts voor het diertje in veilige quarantaine te plaatsen, aan een intensief taalbad te onderwerpen en voor te bereiden op de Vlaamse arbeidsmarkt. “In Vlaanderen verdient men zijn plek. Een zoogdier dat onze normen en waarden wenst te respecteren, geen radicale ideeën komt verspreiden en braaf in zijn kattenbak leert pipi en kaka doen, moet welkom kunnen zijn om bij te dragen aan onze open en diverse maatschappij. Trouwens, het schattige beest komt niet eens uit een gek of gevaarlijk ramadanland”, klaagt de minister. “Laat ons dus alstublieft een beetje redelijk blijven.”

Voor alle duidelijkheid, de redactie reageert verbolgen op het doodsvonnis en de dwangsom waarmee het katje en haar eigenares worden geconfronteerd, en hoopt oprecht dat het zo ver niet moet komen. Ook wij hebben hier trouwens twee teerbeminde katers rondlopen. Ze heten “Selectieve” en “Verontwaardiging”.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten