zo 25 februari 2024

Syrische vluchtelinge steunt tweedeverblijvers: “Ik snap perfect wat jullie nu doormaken”

BINNENPARKING – Hoewel de Nationale Veiligheidsraad ook vandaag verdere versoepelingen aankondigde, krijgen tweedeverblijvers voorlopig nog steeds geen toelating om hun overige eigendom(men) te gaan opzoeken. En dat zit velen diep. “Volkomen begrijpelijk”, vindt Amira (24), een Syrische vluchtelinge die als tiener haar land moest verlaten en sindsdien met haar dochtertje in België verblijft. “Ik weet perfect hoe die mensen zich nu voelen.”

“Ik begrijp dat je als overheid in een crisis als deze moeilijke beslissingen moet nemen”, knikt Amira met een lege blik die getuigt van ongezien trauma en verlies. “Maar als ik denk aan al die leegstaande luxe-flats in Blankenberge en Knokke-Heist, of aan al die mensen die totaal geen zicht hebben op het rendement van hun chalet in de Ardennen dat ze net op Airbnb wilden gooien, dan bloedt mijn hart. Geloof me, ik zou ook niets liever doen dan terug naar mijn huis in Aleppo kunnen gaan en checken of ik alle kranen wel deftig had dichtgedraaid vooraleer de rebellen de buurt opbliezen. Die rommel gaat zichzelf ook niet opruimen terwijl ik hier zit.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: