zo 23 juni 2024

Ook Icarus wil dat overheid hem redt zonder zich te moeien met hoe hij in de lucht denkt te blijven

POLITIEK – Met alle toestellen die over de hele wereld aan de grond staan zou men denken dat het luchtruim veiliger is dan ooit. Dat is echter zonder de tragische held Icarus gerekend, die op het punt staat de dieperik in te duiken, maar toch hoopt op broodnodige staatssteun zonder dat de overheid enige inkijk of medezeggenschap wil over hoe hij concreet in de lucht plant te blijven.

“Ik weet dat ik fouten heb gemaakt, en dat ik al veel langer hoogte aan het verliezen was, mogelijk door mijn experimentele vliegstrategieën“, geeft de ietwat roekeloze jongeling toe, terwijl hij de was die zijn geïmproviseerde vleugels aan elkaar bindt onverbiddelijk ziet wegsmelten. “Maar als centrale figuur binnen de Griekse mythologie kan de overheid het toch niet maken om mij reddeloos in zee te laten storten en mij zo op een toepasselijk poëtische manier te laten boeten voor mijn eigen hoogmoed? Wie leert daar nu iets uit?”

Toch verwacht de zoon van het al even beroemde knutselwonder Daedalus dat de overheidsinstellingen die hem met publieke middelen te hulp zouden schieten zich niet plots gaan willen moeien met zijn toekomstig vlieggedrag. “Dat zal ik zelf wel uitmaken. Trouwens, als een ander met de pluimen gaat lopen, heb ik er zelf geen meer om meteen weer gevaarlijk dicht tegen de zon te gaan wapperen zoals ik nu eenmaal ga blijven doen, want yolo en zo.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Zoals al eerder vermeld, is vliegen al langer bereikbaar geworden voor de gewone man, airmiles.
    Het goede nieuws is dat de luchtvervuiling door de quarantaine (tegen de verspreiding van het coronavirus) wereldwijd is afgenomen, met uitzondering dan van de VS waar de luchtvaart ondanks een 96 procent afname van passagiers met zo goed als lege vliegtuigen door blijft vliegen.

Een reactie achterlaten