di 16 april 2024

Koppel stelt informateur aan om te polsen wie zondag best op bezoek komt

BRAVE BURGERS – Het is officieel. Vanaf zondag 10 mei mag u geliefden bezoeken of ontvangen, maar nog steeds onder strikte voorwaarden. Zo zal elk gezin tot vier mensen mogen uitnodigen of zelf opzoeken, maar wel steeds dezelfde. Dat wordt met andere woorden stevig puzzelwerk voor uitgebreide families en vriendenkringen. Een gepensioneerd koppel uit Borsbeek laat er in elk geval geen gras over groeien en heeft vandaag al een informateur of strategische verkenner uitgestuurd om te zien wie er zondag op de koffie mag komen.

“Eerst waren we blij, zoals iedereen”, vertelt Martine (71), geflankeerd door echtgenoot Wilfried (68). “Maar dan begin je je toch snel af te vragen hoe we dat in godsnaam moeten bolwerken. Zelf hebben we drie kinderen, dus op zich geen probleem. Maar die zitten zelf ook nog eens met hun gezin en partners die natuurlijk ook hun ouders willen terugzien. Wie geef je dan voorrang? Rangschik je dan je kinderen best volgens leeftijd of alfabetisch? Moet je dan eindelijk uitkomen voor wie je favorietjes nu zijn? Dat zeggen ze er natuurlijk niet bij, op die Veiligheidsraad.”

Om orde in de chaos te scheppen schakelen de twee nu Marc in, een professionele onderhandelaar die morgen meteen aan zijn ronde begint. “Ik ben mij bewust van de haast onmogelijke taak waarvoor ik sta”, knikt Marc. “Iedereen zal natuurlijk zijn eigen voorkeur dragen, en dan wordt het bikkelharde concurrentie om zondag de weinige appeltaart die er is op een faire manier te verdelen. Maar goed, Wilfried en Martine hebben mij al zeer bruikbare info gegeven. Zo lees ik hier dat één van de schoondochters irritant vocaal is over haar veganistische levensstijl en dat de jongste zoon standaard de verkeerde kleur rozen koopt voor Moederdag. Die zullen dus al met een straffe cadeau over de brug moeten komen om alsnog een postje rond de keukentafel te verzilveren. Enfin, hopelijk verloopt het vlot en kunnen ze voor het weekend al een formateur aanduiden om de gelukkigen formeel te inviteren voor cocktails op het terras.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

  1. Ze hebben het gehaald. Een vreugdevol weerzien van de overlevenden. Maar iedereen moet nog geteld worden. Een hart onder de riem is wellicht dat het cruiseschip Carnival ook weer gaat varen.

  2. Nu blijkbaar de hele EU afhangt van de coronacrisis, denk ik aan de wet die van iedereen in principe een automatisch orgaandonor maakt. De wetenschap had het niveau van de heilstaat al bereikt en regelt voor u iedere stap. Zij heeft leven en dood overstegen. Op dit vlak bestaat immers geen discriminatie. Zwart of wit, rijk of arm, religieuze gezindheid of atheïsme maakt niet uit. Iedereen is gelijk op dit vlak; het is multicultureel. Vorm en inhoud? U bent biologisch bepaald. Organisch of mechanisch? Een fase in het productieproces voor u gerecycled wordt. U hoeft er niets voor te doen, u bent er automatisch deel van. Het land als operatiekamer. Samen delen. Roulatie. Ik denk ook aan een gesprek dat ik eens had met de politie dat zich aan de zijde van de criminaliteit bezighield met schandalen richting mijn persoon. Ze zagen de absurditeit er niet van in. Ik vertelde hen dat ze niveaus moeten leren onderscheiden. Maar het onderwijs is al gericht op gelijkheid, dat wil zeggen de middelmaat die bepaalde objectieve gegevens weleens wat vervormt. Ook in Spanje treedt de Guardia Civil hard op in naam van de medische wetenschap.

  3. Laten we in deze tijden ook stilstaan bij de slachtoffers van huiselijk geweld (dat onder de coronacrisis, de lockdown, weer is toegenomen). Om niet te spreken van het seksueel misbruik. Ook de mannelijke slachtoffers hierin. Toch zijn er in sommige landen al speciale hulplijnen. Een taboe is voorzichtig doorbroken. Niet alleen in het bespreekbaar maken, maar alleen al dat het gebeurt. Hoewel misbruik door vrouwen meestal psychologisch is van aard.

Een reactie achterlaten