wo 12 juni 2024

Meteen stormloop op winkel waar gezond verstand wordt uitgedeeld

BINNENPARKING – Niet alleen gaat een groot deel van de bedrijven vanaf vandaag terug aan de slag, maar ook bepaalde winkels mogen onder strikte voorwaarden alweer open. Onze reporter ging voorzichtig kijken bij een winkel in het West-Vlaamse Wevelgem, waar bescheiden porties gezond verstand aan voordelige prijzen worden uitgedeeld. Sommige klanten schoven tot anderhalf uur aan in plaats van een paar dagen rustig te wachten.

“Ik ben echt heel blij dat we hier vandaag massaal terecht kunnen om ons zo beter te wapenen tegen het virus”, vertelt Yvonne (57), die het niet erg vindt om samen met een paar honderd man op de stoep te wachten. “Voor een beetje gezond verstand is dat zeker de moeite waard.”

Ook Ronny (44) en Mathilde (47) staan te popelen om bediend te worden, al begrijpen ze dat de winkel slechts een paar klanten tegelijk binnen laat. “Het is belangrijk dat de mensen geduld hebben en niet vanaf het eerste moment gelijk aasgieren op hun prooi duiken. Wij hebben dan ook zeker tot na de middag gewacht om tot hier te komen. Wie hier vanochtend al stond, ja sorry, maar dat gaat nu er toch wel over?”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Activisten die zich kennelijk niet hebben overgegeven aan internetshoppen: terug naar een economie die draait om materie in plaats van imago. Toen we zeiden dat mensen materialistisch zijn en dat alles om geld draait bedoelden we daarmee niet dat materie en geld afgeschaft hoeven te worden. Ofwel, toen ik het had over vorm en inhoud bedoelde ik daarmee niet dat door de vorm af te schaffen er inhoud zou ontstaan.

  2. De geschiedenis verloopt langs mijlpalen die een stap vooruit betekenen en die voorbestemd zijn. Die zijn niet allemaal even chronologisch als de examens op school. Er zijn meerdere van deze mijlpalen die de evolutie markeren. Het gaat vaak met horten en stoten. Want de mens verzet zich van nature tegen iedere vooruitgang. De progressie is bepaald naar de meest recente struikelblokken, vooral medisch.
    De manier waarop aan die kritieke punten vormgegeven wordt hangt af van de mens. De werkelijke geschiedenis is dus anders dan de ideale, want op de mislukkingen wordt doorgeborduurd. Dat kun je herkennen. Vaak zien we een menselijke vorm. De ziel ontbreekt, dat is zowel het uitgangspunt als het ideaal van de wetenschap. Via manipulatie wordt de perfecte mens gecreëerd, dat wil zeggen een die niet doorheeft dat hij een vorm zonder inhoud is, een gevolg zonder oorzaak. Daarin ligt zijn eigenwaarde.
    En zo hebben we een des te grotere massa burgers die de tekenen niet begrepen hebben waardoor ze geen nieuwe kanten meer kunnen ontwikkelen.

Een reactie achterlaten