wo 12 juni 2024

Politieke loopbaan Els Ampe opgenomen op intensieve zorgen

POLITIEK – Het gaat niet goed met de carrière-vooruitzichten van Els Ampe. De jonge Brusselse politica van Open VLD mengde zich opnieuw in het lockdown-debat en dat zal men geweten hebben. Zelf stelt de 41-jarige volksvertegenwoordiger het naar eigen zeggen prima, maar haar politieke loopbaan werd eerder vandaag opgenomen en ligt intussen op de afdeling intensieve zorgen van het AZ Zeno Knokke-Heist. “En bijster goed ziet het er niet uit”, klinkt het daar.

“Het klopt dat de loopbaan van mevrouw Ampe juist voor de middag is binnengebracht”, bevestigt het ziekenhuis. “Mogelijk door bezorgde liberalen die terecht bang zijn dat wat haar ook bezield heeft zich wel eens kan verspreiden naar de geloofwaardigheid van de ganse partij. Haar loopbaan wordt nu kunstmatig beademd en hoe minder zij zelf doet, hoe groter haar kansen om erdoor te komen. We zullen alles doen wat we kunnen, maar echt hoopvol wordt een mens niet als je ziet hoe roekeloos sommigen met hun professionele welzijn blijven omgaan.”

Ook virologen buigen zich over de situatie en gebruiken daar herkenbare modellen voor. “Je kan in het geval van Els Ampe spreken van een soort bullshit-curve”, countert Marc Van Ranst op Twitter, waar de meeste politieke schade nota bene werd opgelopen. “Haar vreemde redeneringen schieten nu zo ver weg van de geloofwaardigheid, dat het waarschijnlijk al te laat is om die groei in te dijken. Je zou haar telefoon kunnen vergrendelen of even rustig met haar gaan golfen of tennissen voor ze besluit haar reputatie verder bloot te stellen, maar het kwaad lijkt mij eerlijk gezegd al lang geschied.” Toen onze reporter Van Ranst vroeg hoe het met haar kansen op het partijvoorzitterschap was gesteld, antwoordde de man laconiek: “Je gaat mij rapper op een zangstonde ter ere van het Vlaams Legioen zien, vrees ik.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

 1. Ik had al gemeld dat er in Mexico doktoren aangevallen zijn. Maar na mijn ondervraging of COVID-19 de medische vakterm is voor corona in het Frans, staat nu de culturele identiteit van Canada op het spel alsmede de politieke loopbaan van de premier. Volgens de francofone taalgroep is er voor de patiënt een ‘extreem gevaarlijke situatie’ ontstaan dat er alleen Engels is gebruikt.
  We hoeven niet lang na te denken wat de impact hiervan is voor België.

 2. Voet tussen de deur.
  Ik had het nog niet over BNP Paribas.
  Een ander schandaal is dat landen als Oostenrijk en Duitsland die altijd geassocieerd worden met fascisme, er tamelijk goed vanaf komen. Superioriteit van het Arische ras of ongelijkheid?
  De EU gaat al onderhandelen over de aanpak van corona.

 3. Nog meer racisme, zoveel weten we al, het verzoek van Australië aan China om een onderzoek in de oorzaak van corona wordt opgevat als de aanzet tot een permanente diplomatieke breuk.

 4. Er wordt nog wel gekeken wat de goedkoopste manier is, maar in de VS is door de sluiting van slachthuizen (waar veel slachters slachtoffer zijn van corona) niet alleen de kippenvoorraad getroffen, ook miljoenen varkens en koeien moeten geruimd worden. De kippen hebben al geen lange levensduur maar nu worden ze in enkele minuten in schuim gestikt.

Een reactie achterlaten