zo 23 juni 2024

Eenzame grootmoeder vertelt familie hoe blij ze is dat ze straks weer naar de IKEA mag

BRAVE BURGERS – Wie ondertussen de versoepelingen van de Nationale Veiligheidsraad heeft meegepikt weet dat de ellende nog lang niet voorbij is, maar dat er toch enkele lichtpuntjes te bespeuren zijn. Zo biedt de economische heropstart die de overheid voor ogen heeft ook perspectieven voor haar intussen vereenzaamde burgers. We spraken met weduwe Jeannine (81) uit Wilrijk, die vanochtend meteen haar kinderen en kleinkinderen belde en hen vertelde dat ze niet kan wachten om vanaf 11 mei weer lekker naar de IKEA te kunnen.

“Ik ben zo opgelucht”, snikt een geëmotioneerde Jeannine aan de andere kant van de lijn. “Dat is al van midden maart dat ik hier alleen zit. Twee oude kennissen zijn inmiddels overleden, maar ik mocht niet naar de uitvaart, want dat moest in intieme kring gebeuren. En mijn kleindochter heeft haar eerste kindje gekregen, maar zonder computer of smartphone heb ik er zelfs nog geen foto’s van kunnen zien. Soms leek het alsof de overheid mij vergeten was.”

“Maar dankzij het harde lobbywerk van Voka en UNIZO komt daar eindelijk verandering in”, juicht ze opgewonden. “Het is spijtig dat ik nog steeds niet weet wanneer ik mijn familie kan zien, maar ik kijk er enorm naar uit om weer tussen honderden wildvreemden gelijk een stuk vee geleid te worden door steriele magazijnen vol rommel die ik niet nodig heb. Een mens zou nog bijna vergeten hoe het voelt om consument te zijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten