vr 19 april 2024

Jamal: “Ik zie aan de overdaad aan boze rechtse tweets dat het weer ramadan is”

STAD – De ramadan of islamitische vastenmaand ging gisteren weer van start en dat zullen moslims haast wereldwijd in wellicht ongeziene omstandigheden beleven. Toch blijft het vriend en vijand verwarren wanneer de heilige vastenperiode begint en eindigt, aangezien ze niet overeenkomt met de christelijke jaarkalender. Daar heeft Jamal (24) uit Merksem echter geen last van. “Ik weet ieder jaar precies wanneer het zo ver is”, vertelt hij. “Alleen al door het aantal pissige rechtse tweets die ik in mijn feed krijg.”

Gast, ik zweer het. Nog voor mijn moeder of zus me belde, wist ik al dat het bijna ramadan was. En ik hou geen kalender bij. Ik deed vorige week gewoon mijn Twitter open en ik wist genoeg. Daar waren ze weer met hun uiterst punctueel gezaag van allee die bruin moeten weer speciaal doen en niemand heeft mij vrolijk Pasen gewenst maar dat krapuul krijgt voor alles een bloemeke, et cetera. Daar kan je nu eens je klok op zetten. Het is trouwens ook fijn dat witte mensen die totaal niets van mijn geloof kennen, mij wel praktisch advies blijven geven. Daarjuist nog een attent, motiverend privéberichtje van @flamingant666 gekregen. Wacht, hier is het: ik kom straks een lekker stuk spek onder uw raam eten en als ik u vanavond op straat zie is ‘t mubarak op uw bakkes verstaan?? Ja, ze zitten meer met ons welzijn en geloofsbelijdenis in dan ze vaak willen toegeven.”

Jamal werkt als programmeur en overweegt een nieuwe app te lanceren die xenofobe activiteit op sociale media logaritmisch gebruikt om moslims automatische herinneringen te sturen wanneer de vastenmaand in aantocht is. “Ik twijfel nog over de naam, maar voorlopig ben ik wel fan van RamadAAN/RamadUIT. En gedurende de hele maand krijg je niets dan citaten van Sam van Rooy en Dries Van Langenhove op uw scherm. Dan zijn die eetlust en huidhonger ook geen probleem meer.”

Het beleg wenst haar islamitische lezers een serene vastenmaand en moge ieder die daar een probleem mee heeft in tussentijd veel voldoening blijven halen uit de gebruikelijke culturele slachtofferrol waarin ze zich naadloos gewenteld hebben.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten