ma 27 mei 2024

Vlaams Belang wil gestrande allochtonen terug: “Beter een bruine buur dan iemand die je niet kan stigmatiseren”

POLITIEK – In volle coronacrisis zitten er nog steeds Belgen vast in het buitenland. Tientallen landgenoten met een migratieachtergrond mogen zo Marokko niet verlaten waar ze op vakantie waren of familie bezochten toen het land de grenzen sloot. Daar is vooral Vlaams Belang niet over te spreken. De partij eist dat ook die mensen meteen gerepatrieerd worden. “Dat zijn godverdomme onze posterboys en girls. Straks zijn onze kiezers vergeten wat Marokkanen zijn. En waar staan we dan?”

“We moeten toegeven dat een autoritaire staat met gesloten grenzen zowat onze ultieme natte droom is”, knikt voorzitter Tom Van Grieken in een filmpje op sociale media. “Maar na een tijdje besef je pas wat je echt mist. Onze kiezers komen nu al weken amper buiten en dan vergeet je al eens waar het leven om draait. Wel, ik kan u zeggen dat het wreed triestig is om etnische minderheden te stigmatiseren als je ze amper nog tegenkomt. Dat gaat ook gewoon niet vanop tweeduizend kilometer. Vooruit, we trakteren dat tuig meteen op een vlucht naar huis. Een goeie zondebok laat je niet creperen.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten