zo 23 juni 2024

Ben Weyts: “Onderwijs belangrijker dan wat wetenschappers te vertellen hebben”

POLITIEK – De corona-maatregelen zullen met enkele uitzonderingen nog zeker tot 3 mei blijven gelden. Dat heeft de nationale Veiligheidsraad beslist op advies van virologen en andere wetenschappelijke experts. Toch ziet Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) het duidelijk anders, en wil hij los van wat virologen te vertellen hebben liever zelf bepalen wanneer de scholen opengaan. “Tenslotte is onderwijs toch een stuk belangrijker dan wat één of andere wetenschapper te vertellen heeft.”

“Met alle respect”, verdedigt Weyts zijn eerdere uitspraken. “Maar wat iemand die zijn of haar hele loopbaan in één of ander lab of unief heeft zitten kloten over mijn beleid te zeggen heeft, ontsnapt mij. Wij doen hier aan onderwijs. Wat heeft dat nu plots met virussen en statistiekjes te maken? Sorry, maar dat wetenschap eens zijn ding doet en wij dat van ons.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten