zo 23 juni 2024

Gentse academici ontdekken eigenhandig dat graaf doen geen essentiële verplaatsing is

WETENSCHAP – Twee jonge academici verbonden aan de Universiteit Gent kwamen dit paasweekend tot de baanbrekende ontdekking dat graaf, interessant of stoer doen in elke context een non-essentiële verplaatsing is en “bitter weinig tot helemaal niets” bijdraagt in het gevecht tegen het coronavirus. Daar kwamen de twee achter nadat ze, weliswaar hoopvol op betere resultaten, “toch behoorlijk graaf” hadden zitten doen, maar zonder duidelijk aanwijsbare maatschappelijke voordelen.

Het duo, een professor en assistent, arriveerde tot hun conclusie toen de politie de woonst van de eerstgenoemde bezocht na klachten van nachtlawaai. Daar hielden de onderzoekers een feestelijke videosessie met luide muziek, xenofoob taalgebruik en wetenschappelijk ongestoelde kritiek op allerhande coronamaatregelen. “De bedoeling was om ons zo onverantwoord egotrippend, immatuur en ronduit asociaal mogelijk op te stellen en nauwgezet te kijken of dat toch iets positiefs zou kunnen bijdragen aan de toch wel uiterst precaire toestand waarin onze maatschappij zich thans bevindt. En denken we zeker aan alle mensen die een pak minder betaald worden dan wij. Ja, dat viel toch wel dik tegen, moeten we zeggen.”

Om toch absoluut zeker van hun stuk te zijn verwelkomden de docenten de ordediensten met gepaste hoon, arrogantie en aantijgingen van fascisme, maar ook dat mocht niet baten. “Blijkt dat als we wel degelijk in een politiestaat geleefd hadden, onze ouders over een jaar of vijf met wat geluk misschien de coördinaten van onze mishandelde kadavers onder een parking aan de snelweg in de bus hadden gekregen. Maar ja, je moet altijd eerst ferm graaf kunnen doen om erachter te komen hoe goed je het hebt in een democratie.”

De Universiteit Gent laat inmiddels weten dat de twee ondanks hun verbluffende bevindingen op non-actief zijn gesteld en dat de enige essentiële verplaatsing die zij in de nabije toekomst nog zullen maken wellicht naar hun onvermijdelijke werkloosheid zal leiden.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Een reactie achterlaten