zo 23 juni 2024

Wouter Beke op lange wachtlijst voor psychologische hulp waar hij zelf op bespaard heeft

POLITIEK – Je zal maar Vlaams minister van Welzijn wezen ten tijde van de grootste pandemie in meer dan honderd jaar tijd. Wouter Beke (CD&V) werd vandaag hard aangepakt in het Vlaams parlement over de situatie in woonzorgcentra, en ook al heeft de doorwinterde politicus een nieuw plan klaar, gaat het volgens insiders niet goed met de man. Zo zou Beke flirten met een burn-out en slapeloosheid. Jammer genoeg kan zijn eigen sector hem geen snelle bijstand garanderen dankzij de besparingen die hij zelf eerder had ingevoerd.

“Uiteraard willen we ook mijnheer Beke meteen kunnen helpen”, klinkt het bij het Vlaams Instituut Gezond Leven. “Wij adviseren niet alleen burgers inzage lichamelijke gezondheid, maar zeker ook op vlak van mentale en psychische weerbaarheid. Geestelijke gezondheidsbevordering heet dat tegenwoordig. Jammer genoeg zijn dat soort nutteloze eufemismen het enige waar we van de minister niet op moesten besparen. We zullen hem graag ontvangen zodra we tijd vinden. Hopelijk past eind april 2024 voor hem.”

Ook het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie wil naar eigen zeggen haar plicht voor iedereen blijven doen. “Wouter mag altijd bellen, als hij het even moeilijk heeft. Alleen hebben we het tegenwoordig nogal druk en zonder die 54.000 euro die we toch nog van hem moesten ophoesten kan het zijn dat hij eerst even naar de voicemail wordt doorverwezen en een half uurtje naar Radiohead zal moeten luisteren.”

Kwaad? Terecht. Het beleg selecteert regelmatig een goed doel dat tijdens corona-tijden actief blijft en de zwaksten onder ons ondersteunt. Nu is dat Punt vzw, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van seksueel geweld. Zeker nu. Geef gul als je kan op deze veilige link, geef vooral Jeff Hoeyberghs geen aandacht en blijf in uw kot x

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. Inderdaad is de bron van het coronavirus, COVID-19 voor de kenner (is dat trouwens Frans?) psychologisch. Het maakt voor de geestelijke gezondheid ook niets uit wie hier nog geholpen kan worden. In de VS is vandaag het grootste aantal slachtoffers per dag gevallen tot nog toe. De immigratie neemt al af. De EU is al naar Afrika en Azië met 20 miljard euro.

Een reactie achterlaten