wo 12 juni 2024

VRT stopt met journaal op te nemen en zendt alleen nog oude herhalingen uit

BINNENPARKING – Ook het medialandschap wordt fel verstoord door de corona-crisis. Na geliefde series als Thuis zal de VRT ook tijdelijk geen nieuwe opnames van het nieuwsjournaal uitzenden. In de plaats daarvan zullen oude afleveringen worden uitgezonden. Zo garandeert de staatszender niet alleen de veiligheid van zijn journalisten, maar probeert ook, met een vleugje nostalgie naar betere tijden, de “sfeer er voor iedereen in te houden.”

“Vanmiddag kunt u nog gewoon van het nieuws genieten”, stelt gedelegeerd bestuurder Leo Hellemans kijkers gerust. “Maar vanaf vanavond schakelen we over naar de archieven en spelen we materiaal uit de oude doos. U moet begrijpen dat ook nieuwsankers, politici en virologen risico lopen door steeds naar onze studio af te zakken, en dat is niet meer verantwoord. Zet dus maar een lekkere Trappist klaar en geniet straks mee van de oliecrisis, Bende van Nijvel, Witte Mars, of wie weet, nine eleven. Kortom, toen het allemaal nog relatief goed ging.”

Bij VTM laat men weten voorlopig nog wel nieuwe opnames van het avondjournaal in de ether te gooien, op zijn minst “zolang Bart De Wever eindelijk weigert de studio te verlaten en naar huis te gaan.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Het journaal. Ik was juist een fan van het genre ziekenhuisserie.
    De menselijkheid.
    Hoewel, Michel Foucault zegt dat het een van de mythen van de moderne tijd is dat de dokter een heel wijs iemand is.

Een reactie achterlaten