di 16 april 2024

BNP Paribas: “Echte solidariteit begint bij je aandeelhouders”

BUITENPARKING De Franse moederbank BNP Paribas ligt onder vuur omdat het bijna 2 miljard euro bij haar Belgische dochterfiliaal BNP Paribas Fortis wil ophalen om forse dividenden uit te kunnen keren. En dat terwijl de Europese Centrale Bank had gevraagd dat niet te doen. Toch verdedigt de bank haar intenties. “Wij willen graag ons hart laten zien aan de mensen die daar nu het meest op zitten te wachten”, countert men in Parijs. “En dat zijn onze hoogst getroffen aandeelhouders.”

“Het is toch niet de bedoeling dat onze investeerders op hun centen moeten wachten”, vindt ceo Jean-Laurent Bonnafé. “En zeker nu. Zij hebben daar hard en zwetend voor gespeculeerd. Soms liggen onze bankiers wel tot een kot in de nacht naar hun scherm te staren op zoek naar de beste beleggingen. Bon, het is hartverwarmend dat jullie daar in België ook elke avond luid applaudisseren voor alle zorgverleners. Maar een financiële portfolio heeft ook gevoelens. Laat dan misschien zien hoe grootmoedig jullie zijn en focus liever op echte maatschappelijke problemen.”

Met zeven procent is de Belgische staat de grootste aandeelhouder van de bank. Federaal minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) heeft al laten weten niet blij te zijn met de beslissing. “Wees gerust. We gaan ons niet laten doen. We hebben de banken in het verleden al genoeg gered. Als ze straks opnieuw onderuit gaan, zullen we dat natuurlijk opnieuw doen, maar dat ze maar weten dat het deze keer dik tegen onze goesting zal zijn.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

 1. De vorige keer na de crisis van 2008 hebben ze naar het voorbeeld van de VS de speculerende banken overeind gehouden, waardoor de miljonairs de miljardairs konden worden die het beleid verder ontwikkelen om het financiële systeem te redden met een schuldenniveau van 200 procent of meer van het BBP. De economische groei.

 2. Hamsteren. Het zal wel weer met corona te maken hebben.
  Toch denk ik dat de existentiële crisis van onze beschaving nog steeds het beste samengevat kan worden in het massaal inslaan van toiletpapier.
  Apart trouwens dat je nooit wat hoort van Herpes (seksueel overdraagbaar virus) waar de ‘gastheer’ nooit meer vanaf komt en waar vrouwen normaal gesproken ook geen kinderen meer mee kunnen krijgen.
  Kennelijk heeft dat te maken met de mondiale multiculturele samenleving.
  Je kunt het soms wel herkennen aan een gebarsten lip. Maar veel geile wijven uit Duitsland of de VS op vakantie onder de inboorlingen bijvoorbeeld in Mexico vertellen er niet van als ze het hebben om niet de feestvreugde te bederven.
  In praatgroepen en therapie in de VS werden ze de finesses aangeleerd om er geen trauma van te maken en ermee te leren leven alsof er niets aan de hand is.

 3. Er is wel pas bericht over heel stel leuke, ingevoerde, invasieve apen in Silver Springs state park, Florida. Ze hebben nu ook Herpes, dat gevaarlijk kan zijn voor de mens. Ze horen hier niet thuis staat er, dat zal wel bijgedragen hebben tot hun zenuwachtige status die heel het park beïnvloedt, speciaal het broeden van inheemse vogeltjes.

 4. Hoe als satellietstaat van Frankrijk de democratie wederom functioneert binnen het grotere verband.
  Hoe kleine landen als België (en Nederland) voor de eer via de banken in het grotere geheel opgenomen worden.
  En welke rol de overheid daarin speelt als crisismanager.

Een reactie achterlaten