zo 23 juni 2024

N-VA: “Belangrijker voor alle Europeanen dat wij in het nieuws blijven komen”

POLITIEK – De Vlaamse meerderheidspartij N-VA heeft de Belgische regering via een regionaal veto kunnen dwingen om zich als enige lidstaat te onthouden tegenover een Europees steunpakket van 37 miljard euro om de corona-crisis door te komen. Ongetwijfeld een afgang voor ons land, maar een opsteker voor de Vlaams-nationalisten. “We zijn blij en trots dat we dat signaal hebben kunnen sturen”, klinkt het op het partijbureau. “Uiteraard willen we dat elke Europeaan deze broodnodige steun krijgt, maar het is op zijn minst even belangrijk dat wij toch in het nieuws blijven komen.”

De rebellie begon bij de drie Europarlementariërs die de partij op Europees niveau vertegenwoordigen. Geert Bourgeois, Assita Kanko en Johan Van Overtveldt weigerden vorige week samen met één extreemrechts lid het pakket te steunen, in tegenstelling tot de 683 overige mandatarissen. “Natuurlijk was dat een bewuste keuze”, legt Bourgeois uit. “Het kan toch niet zijn dat een federale minderheidsregering waar wij bewust uitgestapt zijn met de eer gaat lopen terwijl niemand nog over ons praat. Ik denk trouwens dat je geen werkloze Griek of stervende Italiaan gaat vinden die niet terecht wakker ligt van een verdeelsleutel die Vlaanderen tekort doet.”

“Wat kunnen we zeggen?”, treedt ook Van Overtveldt bij. “Graaf doen zit in ons politiek DNA. En daar heeft Europa nu een pak meer aan dan aan een paar miljard euro. By the way, wie mij kent weet dat ik nooit op een miljard of twee kijk. Yolo.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

  1. Ik kende een jongetje een paar jaar geleden. Ik zei dat het nogal warm is, 40 graden is nogal warm, ik vertelde al eerder van opwarming van de aarde. Ik mocht niet klagen. De volgende keer lag hij in het ziekenhuis te wachten op een nieuw hart door een zomergriepje. Dan kun je enkel aardig zijn.

    • We zijn zo beleefd. Naarmate het leven van mensen niks waard is heb je geen andere kans en wordt er harder voor gestreden. Ze hebben de Holocaust zo hard in hun gezicht gehad dat geen politicus bij een snotterende neus iets anders kan dan een nieuwe wereldoorlog beginnen om alsnog te winnen. En zo is er dan steeds meer snot. Normaal gesproken zet je er een paar negers tegenover, want zo is ieder gezond verstand racisme.

Een reactie achterlaten