za 15 juni 2024

Goudvis komt nog hoogstens twee keer per dag buiten: “Meer zou egoïstisch zijn”

CORONACRISIS – Nu de piek van het aantal corona-besmettingen in ons land door een aantal modellen ergens volgende maand voorspeld wordt, is het belangrijk dat we ons ondertussen zo strikt mogelijk aan de maatregelen blijven houden. Hoe moeilijk dat ook lijkt. Ook Bob, de goudvis van de redactie, zoekt naar een gezond evenwicht door zich nog maximaal twee keer per dag in het openbaar te begeven om een frisse neus te halen. “Vaker zou onverantwoord zijn”, klinkt het.

“Je beseft pas hoezeer je je bewegingsvrijheid mist, als ze verdwijnt”, klaagt Bob vanuit zijn glazen bokaal. “En dan zie je een hoop mensen die anders gewoon thuis zitten Netflixen plots gaan wandelen, fietsen of voetballen in het park. Dat is het psychologische gevaar van een lockdown. Wel, geen idee of ik me daar zelf schuldig aan maak, maar ook ik zal mijn verantwoordelijkheid alvast opnemen en mijn uitstapjes drastisch beperken. We kunnen dit virus alleen maar overwinnen als we uitsluitend de woning verlaten voor hoogst essentiële activiteiten zoals joggen, yoga, de krant kopen, de hond uitlaten, een pizza afhalen, checken of de auto er nog staat en, tot voor kort, ons haar laten knippen. Zo moeilijk is dat nu toch niet?”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

4 REACTIES

  1. Een record.
    Het dodental door het coronavirus heeft nu in het Westen dat van China overstegen.
    Zoals Guy Verhofstadt al zei, het draait op een gegeven moment steeds meer om de concurrentie met China.

Een reactie achterlaten