za 15 juni 2024

Jambon: “Werknemers kunnen zich perfect vanop een veilige afstand laten uitbuiten”

POLITIEK – De Vlaamse overheid wil zo veel mogelijk mensen terug aan het werk. Dat kondigde minister-president Jan Jambon (N-VA) vandaag aan in het Vlaams parlement. De regering is er niet mee gediend dat een groeiend aantal werknemers technische werkloosheid aanvragen omwille van de corona-crisis. “Uiteraard denken wij aan uw welzijn”, suste de N-VA’er. “Maar ik zie eerlijk gezegd het probleem niet. Velen van u kunnen zich perfect vanop anderhalve meter afstand van elkaar laten exploiteren.”

Jambon noemde ook enkele voorbeelden van sectoren waar men “mogelijk onnodig” zonder werk zit. “Neem nu de bouw. Goed, je staat met wel wat volk op de werf, maar een hamer of een niet te zware zak cement kan je toch ook voorzichtig naar elkaar gooien, zeker? Of poetshulp. Als de kuisvrouw op kantoor komt, ga dan allemaal even een koffie drinken en negeer dat mens gewoon. Dat mengen van de sociale kasten proberen we sowieso al te ontmoedigen. Daar komen alleen maar vodden en klassenbewustzijn van.”

Verder kijkt de overheid naar maatregelen om langdurig technisch werklozen toch te motiveren elders werk te zoeken. “Desnoods komen we aan uw raam staan en schlagers draaien. Maar niet flauw doen. Die economie moet draaien, jongens.”

Uw lach delen? Dat kan. Het beleg selecteert regelmatig een goed doel dat tijdens corona-tijden actief blijft en de zwaksten onder ons ondersteunt. Nu is dat Punt vzw, een organisatie die zich inzet voor slachtoffers van seksueel geweld. Zeker nu. Geef gul als je kan op deze veilige link en blijf in uw kot x

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten