di 16 april 2024

Overheid vertaalt corona-maatregelen speciaal voor Izegem: “Bluf in ulder kribbe, akkerdjie”

BINNENPARKING – Na het vermeende straatfeestje in het West-Vlaamse Izegem op zaterdagavond, waarbij politie buurtbewoners terug naar huis moest begeleiden, kondigt de overheid nu aan meer ingrijpende maatregelen te nemen “om ook de anderstalige gemeenschappen in ons land beter te bereiken en te informeren over het belang van corona-maatregelen.” Na gelijkaardige campagnes in onder andere het Arabisch, Turks en Pools, zullen beëdigde vertalers ingezet worden om “mogelijk nog steeds verwaarloosde gemeenschappen in en rond de Leiestreek” terug in het gareel te krijgen.

“Het is schrijnend om te zien hoe de overheid, en dan in het bijzonder Volksgezondheid, blijft inzetten op awareness rond Covid-19, terwijl bepaalde culturele minderheden daar dan blijkbaar niets van merken”, betreurt het Agentschap Integratie en Inburgering. “We zullen er dan ook alles aandoen en vertalers, ondertitelaars en desnoods Flip Kowlier inzetten om ook de plaatselijke bevolking eindelijk mee te krijgen. Want laat ons eerlijk zijn, tes tit dat ut es ee.”

Ook bij N-VA is men niet mals voor partijgenoot en burgemeester Bert Maertens, in wiens straat de festiviteiten plaatsvonden. “We hebben Bert duidelijk uitgelegd, met een tolk erbij, dat het nu niet het moment is om moeilijk te doen. Zo breng je niet alleen de samenleving in gevaar, maar ook onze hele verkiezingsstrategieOud u mulle en bluf in u kot, Bèrt!”

Uw lach delen? Dat kan. Het beleg selecteert regelmatig een goed doel dat tijdens corona-tijden actief blijft en de zwaksten onder ons ondersteunt. Nu is dat Brothers of Solidarity, die zich blijven inzetten voor daklozen. Zeker nu. Geef gul als je kan op https://www.brothersofsolidarity.be/campaigns/steun-brothers-of-solidarity/ en blijf in uw kot x

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. In Engeland noemen de linkse media de door Boris Johnson afgekondigde maatregel om afstand te houden al heel zelfzuchtig. Maar hoeveel zwaarder zal dezelfde maatregel dan niet wegen voor een gezellig volk als de Vlamingen die nog veel liever knus op elkaar zitten.

  2. Recente inzichten in het antiglobalisme tonen aan hoe bepaalde kernen door zich te isoleren tegen de pest toen al hun eigen cultuur hebben ontwikkeld.
    Het leek ermee te beginnen toen ik boodschappen deed. De mensen zoeken intimiteit. Soms deed iemand voor me er wat lang over om te betalen, maar ik hield dan beleefd afstand om geen aanrander te zijn. Maar van achteren werd ik aangeduwd om op te schieten met zowel gehijg in mijn nek als een winkelwagentje in mijn hielen en werd er gehoond dat ik de rij ophoud.
    De zelfscanner was het enig mogelijke antwoord, iets anders kon niemand bedenken. Dat maakte het nog erger. De sociale intelligentie ging almaar verder achteruit; mechanisatie. Je krijgt ook steeds meer knoppen, om uw keuzes te vergroten bij het winkelen en het gaat enkel allemaal langzamer; we gaan naar de knoppen. Ook met de iPhone holde het beetje beschaving achteruit, meer dan een frase begrijpt niemand.

Een reactie achterlaten