za 15 juni 2024

Boris Johnson stelt gerust: “Britten zullen kalm, beschaafd en netjes om de beurt ten onder gaan”

BUITENPARKING – Als er een volk is dat bekend staat om zijn koelbloedigheid, liefde voor orde en een stiff upper lip, dan zijn het de Britten wel. Dat moet ook premier Boris Johnson gedacht hebben, toen hij de natie eerder vandaag toesprak om zijn plan tegen het coronavirus uit de doeken te doen. “Ook wij zijn uiteraard niet immuun tegen deze ziekte”, begon de excentrieke staatsman. “Maar laat ons hier in tegenstelling tot andere landen vooral kalm en ordelijk aan ten onder gaan.”

Verder maakte Johnson zich sterk dat het recente vertrek uit de Europese Unie een unieke kans is voor de Britten om te laten zien dat ze bovenal hun eigen stijl niet verloren zijn. “Nu het Verenigd Koninkrijk zich uit de klauwen van Europa heeft bevrijd kunnen we de dingen weer lekker op onze eigen manier doen”, lachte hij breed, geflankeerd door twee majestueuze Union Jacks. “Wel, wij Britten staan bekend om onze vlekkeloze manieren en dat zal het virus geweten hebben. Zoals we graag voor alles rustig aanschuiven en zonder morren in de rij staan, stel ik voor dat we ons vanaf nu ook gewoon één voor één laten besmetten in plaats van allemaal tegelijk. De onvermijdelijke apocalyps kan ook netjes en zonder drama verlopen. Laat dat soort chaos maar aan de Fransen, Italianen en Spanjaarden. Daar staan wij toch boven, zeker?”

Uw lach delen? Dat kan. Het beleg selecteert regelmatig een goed doel dat tijdens corona-tijden actief blijft en de zwaksten onder ons ondersteunt. Nu is dat Brothers of Solidarity, die zich blijven inzetten voor daklozen. Zeker nu. Geef gul als je kan op https://www.brothersofsolidarity.be/campaigns/steun-brothers-of-solidarity/ en blijf in uw kot x

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. De laatste overlevenden, met 50 tot 100 miljoen doden, herinneren ons aan de Spaanse griep in 1918 aan het einde van, of ten gevolge van, de disbalans ontstaan door de Eerste Wereldoorlog.
    Inmiddels kunnen de experts er niet bij dat het dodental door het coronavirus vooralsnog zo laag uitvalt in Duitsland.

Een reactie achterlaten