za 15 juni 2024

NMBS schrapt piektreinen: “Ook het virus zal zo vertraging oplopen”

BINNENPARKING – De beslissing van de NMBS om vanaf vandaag in het aantal spitstreinen te knippen stoot aanvankelijk op verzet en kritiek. Toch maakt het transportbedrijf zich sterk ook zo haar bijdrage te leveren door niet alleen reizigers, maar ook het coronavirus zelf met chronische vertragingen op te zadelen.

“Er zullen inderdaad wat meer reizigers op minder treinen zitten”, kadert een woordvoerder voorzichtig. “Maar het punt van alle maatregelen was toch net het verspreiden van het virus te vertragen? Wel, wie vertraagt er beter dan wij? Als het virus zo graag van Antwerpen naar Brussel of Gent wil, zal het braaf op het perron moeten wachten zoals iedereen. En onze gebruikelijk stakende Waalse collega’s zullen aan de andere kant van de taalgrens hun plicht ook vervullen door te doen waar ze het best in zijn. Flatten the curve, heet dat.”

Tot slot hoopt CEO Sophie Dutordoir naar eigen zeggen dat opbouwende kritiek welkom blijft, maar dat ook gefrustreerde reizigers en virologen hun verantwoordelijkheid nemen door hun gal “vanop een veilige afstand” te spuwen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten