zo 23 juni 2024

Dinosauriërs mogelijk uitgestorven omdat ze maar geen deftige regering konden vormen

WETENSCHAP – Paleontologen blijven speculeren over de ondergang van onze beroemde voorgangers, de dinosauriërs. Hoewel de consensus rond de dodelijke impact van een asteroïde meer dan 60 miljoen jaar geleden nog steeds heerst, kijken wetenschappers nu ook meer en meer naar samenlevingspatronen, onderlinge verdeeldheid en “de complete onkunde om een fatsoenlijke regeringsvorm uit te werken”, vooral in tijden van crisis.

“We moeten uiterst voorzichtig zijn met conclusies trekken”, waarschuwt bioloog Jan Hamers van de Universiteit van Antwerpen. “En uiteraard geldt er altijd meer dan een enkele factor. Maar het zou wel eens goed mogelijk zijn dat deze gigantische en vaak overschatte reptielen gewoonweg veel te lang bezig waren met het redden van hun eigen vel en het optimaliseren van hun eigen positie in de food chain om efficiënt samen te werken met organismen van een andere aard, grootte, dieetvoorkeur of schubbenpatroon. Maar goed dat onze soort daar een pak beter in is.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Sinds de pers zo gefascineerd is door dinosauriërs, en seks, is de samenleving dienovereenkomstig.
    Naarmate ze niets meer voortbrachten neukten ze des te harder. Studies hebben nog niet aangetoond wat er het eerst kwam.

Een reactie achterlaten