do 29 februari 2024

Ook Fransen gaan nog even snel massaal op café om broodnodige corona-maatregelen te vieren

BUITENPARKING – Ook bij onze zuiderburen moeten klokslag middernacht de bars, cafés, restaurants en andere niet-essentiële commerciële instellingen dicht. Dat heeft de regering van Emmanuel Macron beslist uit vrees dat het coronavirus zich nog agressiever zal verspreiden. Een terechte beslissing, vinden vele Fransen, die net zoals gisterenavond bij ons stevig gevierd moet worden door nog snel naar een bomvolle discotheek of cocktailbar te trekken en daar samen af te tellen tot het verbod ingaat.

“Eindelijk doet de overheid iets dat echt zin heeft”, vertelt rechtenstudente Isabelle opgelucht op weg naar haar favoriete nachtclub in Parijs. “Dit virus kan echt onze hele samenleving lamleggen en waar staan we dan? Nergens. We gaan nu eenmaal slim moeten zijn en onze verantwoordelijkheid opnemen. En om dat te vieren ga ik snel wat vrienden oppikken, lekker rum colaatjes drinken en dansen dansen!

Ook cafébaas Thierry is blij dat er eindelijk duidelijkheid komt. “Ik ga niet liegen. Voor de horeca is dit een zware opdoffer. Maar in tijden van crisis moet je je prioriteiten stellen en die consequent opvolgen. Dat zullen mijn klanten vanavond ook wel vertellen tegen iedereen die op minder dan tien centimeter staat. Santé!”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: