wo 12 juni 2024

België wil voor elke corona-patiënt een gezondheidsminister aanstellen

POLITIEK – Het eerste sterfgeval in ons land door het coronavirus of COVID-19 is een feit. Tijd om te handelen, vinden zowel specialisten als beleidsmakers. “En kunnen we het best aanpakken zoals we dat hier altijd doen”, klinkt het bij de F.O.D. Volksgezondheid. “Een pak meer bureaucratie er tegenaan gooien en hopen op het beste.” Concreet krijgt ons land er een gezondheidsminister per besmetting bij, bovenop de acht die we nu al hebben.

“Alle virologen zijn het roerend eens dat we actie moeten ondernemen”, bevestigde ook federaal minister Maggie De Block zonet in een persconferentie na het eerste overlijden. “En dat moet ieder land op zijn eigen manier doen. Wel, ofwel ben je efficiënt, ofwel ben je België. Laat ons dan ook vooral gewoon onszelf blijven en er snel een 300-tal ministerposten bij verzinnen, want wat we zelf doen, doen we nu eenmaal omslachtiger. Met wat geluk blijven er dan op termijn alleen nog patiënten en bevoegde ministers over. Dat werkt dan weer een pak overzichtelijker.”

Naast Maggie De Block vond de redactie nog de volgende bevoegde gezondheidsministers op Wikipedia: Wouter Beke, Christie Morreale, Valérie Glatigny, Bénédicte Linard, Aldolphe Sax, Kapitein Haddock, Alain Marron, Elke Van den Brandt, Professor Gobelijn, Antonios Antoniadis, Grote Smurf, Hercule Poirot en Eden Hazard. Minder dan de helft hiervan is gelogen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

 1. Bepaalde zwakten zijn niet algemeen bepaald.
  Maar voor de World Health Organization (de naam zegt het al) moet het probleem wereldwijd zijn.
  Dat minne vrouwtje hier in de buurt, met dat grote huis, deed ook al haar hand voor haar neus toen ik langskwam. Ik had gehoopt dat de natuur haar gang had kunnen gaan en corona die lui zou wegvagen.
  Nu is ook de vouw van Justin Trudeau, de premier van Canada, al besmet.
  Het hek is van de dam.
  Gezien onze leiders (hun partner) de norm voor onze gezondheid vormen, staat een quarantaine voor de hele mensheid om de hoek.

Een reactie achterlaten