zo 23 juni 2024

Italiaans restaurant uit Lady en de Vagebond aangeklaagd wegens overtreding corona-maatregelen

BUITENPARKING – De strijd tegen het uiterst besmettelijke virus COVID-19 lijkt steeds feller gevoerd te worden. Zo legt de Italiaanse regering van premier Giuseppe Conte een nationale lockdown en andere maatregelen op om verdere verspreiding tegen te gaan. Wie zich daar niet aan houdt kan zich aan een boete en zelfs celstraf verwachten. Om de daad bij het woord te voegen sleept Italië ook het iconische Tony’s Restaurant, bekend van Lady en de Vagebond, voor de rechter wegens “imagoschade aan de integriteit van de Italiaanse keuken” en het openlijk schenden van “zo goed als elke hygiënische maatregel die je maar aan je laars kan lappen.”

“Laat één ding duidelijk zijn: we hebben niets tegen honden”, gromt de minister van Buitenlandse Zaken Giulio Terzi. “Wat die cocker spaniël en schnauzer in hun privésfeer doen, boeit ons niet. Maar Tony, de duidelijk intellectueel minderbedeelde eigenaar van dit hoogst stereotiepe etablissement, zou beter moeten weten. Ten eerste, de overgrote meerderheid van Italiaanse restaurants laten geen honden binnen. Dat gebeurt niet, en terecht. En ten tweede, je geeft de jeugd faliekant het verkeerde voorbeeld door die beesten niet met mes en vork – of lepel in het geval van spaghetti – te laten eten zoals beschaafde mensen. En dan zwijg ik nog over de ongevraagde public display of affection en het feit dat ze hun restaurant veel later openhouden dan het huidige uitgaansverbod toestaat. Je schendt hier zowat elke maatregel die we nemen in naam van de Italiaanse cultuur en daar ga je spijt van krijgen. Che cazzo stai facendo, man?”

De Walt Disney Company, die nog steeds de rechten op de film uit 1955 en dus ook de fictieve culinaire zaak bezit, heeft inmiddels akte genomen van de Italiaanse onvrede en weigert enige verantwoordelijkheid op te nemen: “Ik zou zeggen: premier Conte kan onze gezamenlijke kloten kussen, maar dan zal hij dat wel van op zijn minst een meter afstand moeten doen en liefst nog met een mondmaskertje.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten