zo 23 juni 2024

Dakloze man opgelucht: “Net op tijd mijn aandelen verkocht”

BRAVE BURGERS – Overal ter wereld duiken de beurzen flink in het rood en ook bij ons klokt de BEL-20 vandaag af met haar één op na grootste verlies ooit. Wie echter de crash op tijd zag komen en nog op tijd haar of zijn aandelen van de hand deed, lacht stiekem in het vuistje. Zo trof onze reporter een bescheiden, maar glunderende belegger (62) aan buiten het station van Brussel-Noord. Rudy is dakloos, maar verkocht wel zijn bescheiden financiële portfolio kort voor de dramatische neergang. Zo redde hij de volledige 11,47 euro die aanvankelijk had geïnvesteerd.

“Mijn investeringen waren nu niet om over naar huis te schrijven, hoor. Laat staan dat ik een huis heb om überhaupt te adresseren. Maar die paar aandeeltjes die ik nog had staan heb ik tegen het advies van mijn makelaar toch net op tijd kunnen verzilveren vooraleer ze helemaal naar de kloten gingen. Eindelijk eens een meevaller.”

Toch verging het zijn lotgenoten lang niet even fortuinlijk. “Nee, mijn kameraden hadden minder chance“, grinnikt een tevreden Rudy, terwijl hij een smakelijke teug neemt van zijn welverdiende blikje Cara-pils. “Ronny slaapt hier al drie jaar in de kartonnen doos naast mij en bleef maar zagen dat ik meer Tesla-aandelen moest kopen, maar voor die piek was ik te laat. En Patrice hier had net zwaar op Huawei gespeculeerd. Ja, die mannen verstaan de marktdynamiek van geen kanten. Bon, ik heb misschien maar een paar euro uit de markt gehaald, maar ik ga er mij subiet nog wel een goei pak friet van scoren. En dan is het wachten op de volgende stabiele periode van consolidatie en hoogconjunctuur. Simpel.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten