wo 12 juni 2024

België werkt aan vaccin dat coronavirus moet overtuigen weg te blijven tot er een regering is

POLITIEK – Terwijl laboratoria over de hele wereld zich buigen over een vaccin tegen het uiterst besmettelijke coronavirus of COVID-19, werken wetenschappers aan Belgische universiteiten op vraag van de overheid aan manieren om de ziekte “tijdelijk te overtuigen” ons land te sparen tot er een nieuwe, volwaardige regering gevormd is. Onze reporter vroeg een woordvoerder van het Ministerie van Volksgezondheid om een woordje uitleg.

“We weten dat de tijd tikt en we moeten opschieten”, klinkt het op de Dienst Medische Expertise. “Met al die gerapporteerde gevallen in Europa kan het niet lang meer duren voor ook ons land bezwijkt en economisch lamgelegd wordt. Wel, ik kan u niet formeel vertellen hoever we staan, maar er worden alvast miljoenen gepompt in experimentele technologie die het virus niet zal bestrijden, maar bewust wil maken van onze ingewikkelde politieke impasse. Toegegeven, een virus is geen organisme in de strikte zin, heeft niet eens een celstructuur en ligt grotendeels niet wakker van regeringsformaties, maar met wat geluk teert het op net iets meer redelijkheid, empathie en bereidheid tot compromis dan de huidige politieke elite van dit land. Het is het proberen waard.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Draai het om, het virus is juist een doorbraak. De ziekte is een bindende factor. De nodige problemen ontstaan immers op het microscopisch vlak waar men ze zoekt. Niet voor niets neemt de medische stand hierbij wederom een steeds centralere plaats in om de politieke tegenstellingen te kunnen overbruggen. Het schijnt dat de crematoria in China op volle toeren draaien. In het Westen werd crematie ook pas na 1945 populair als de meest humane vorm van lijkbezorging.

Een reactie achterlaten