za 15 juni 2024

“Walen willen het land kapot”, klaagt man die het land kapot wil

POLITIEK – Het spervuur aan verwijten dat de moeizame regeringsformatie stilaan typeert blijkt alleen maar te escaleren. Zo waarschuwt Bart De Wever in een interview met Knack dat de PS van Paul Magnette het voortbestaan van België “saboteert” door zich halsstarrig op te stellen. “En zoals u kunt begrijpen ligt dat moeilijk, want het voortbestaan van België saboteren is mijn job, niet de zijne”, voegt de N-VA-topman daar nu aan toe.

“Het zal niet de eerste keer zijn dat de Waalse socialisten mij het leven zuur proberen maken door schaamteloos mijn strategieën te kopiëren“, klaagt een gefrustreerde De Wever. “Je presenteert jezelf als incontournable, Magnette doet hetzelfde. Je chanteert en dwingt elke partij waarmee je in een regionale regering zit tot frontvorming, mijnheer doet hetzelfde. Je timmert jarenlang voorzichtig de fundamenten van de Belgische staat onderuit. Precies. Magnette doet hetzelfde. En als die rooie kwal denkt dat hij met die eer gaat lopen, dan kruip ik nog liever zelf in de zestien. Dan offer ik mijn comfortabele positie als partijvoorzitter met liefde op om het schip eigenhandig in het ravijn te vliegen. Wel, dulce periculum, motherf***er.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten