di 16 april 2024

Toyota brengt speciale ‘Corollo’ uit zodat Ben Weyts net iets minder voor schut staat

POLITIEK – Je zal maar een autoverdeler zijn als een vooraanstaand politicus plots jouw kwaliteitsmerk publiekelijk beledigt. Bij de Toyota Motor Corporation laten ze zich gelukkig van hun mildere kant zien. Zo brengt de vertrouwde Japanse motorgigant dit jaar nog een speciale Toyota ‘Corollo’ uit om Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts (N-VA) net iets minder voor schut te laten staan. Een nobel gebaar, vindt ook minister-president en partijgenoot Jan Jambon, die maar al te goed weet wat het is om “en plein public allerhande dingen naar je kop te krijgen.”

“Wij Japanners zijn als de dood voor schaamte en oneer“, liet een woordvoerder van Toyota duidelijk verstaan. “Een publieke ambtsbekleder die zo frontaal op zijn gezicht gaat doet ons pijn, zeker als wij er mede de oorzaak van zijn. We zullen een paar lichte aanpassingen doorvoeren aan een bestaand model en onze toegankelijke personenwagen met standing dit jaar nog op de markt brengen. De minister krijgt er zelfs eentje cadeau als hij belooft twee keer na te denken alvorens zijn misplaatst elitaire smoel open te doen en ons product te bashen. Trouwens, met alle respect, BMW’s en Jaguars zijn voor moslims, voetballers en janetten. Weyts-san zou beter moeten weten.”

Ook het Franse Groupe PSA laat weten uit voorzorg een Opel ‘Corso’ te lanceren, mocht Weyts “zich opnieuw op onfortuinlijke manier uitlaten over zijn wagenpark.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten