do 29 februari 2024

Aalst Carnaval belooft grenzen humor even goed te respecteren als Israël die van haar buren

BUITEN- EN BINNENPARKING – Dit weekend steekt in ajuinenstad Aalst het langverwachte carnaval weer van wal en dat zorgt weer voor wat wrevel. Na de Israëlische ambassadeur in ons land ging zo ook de minister van Buitenlandse Zaken fel tekeer tegen het afbeelden van joodse stereotypen op de jaarlijkse stoet. Beiden eisen zelfs het censureren van de parade. “Geen probleem”, klinkt het bij de organisatie. “We begrijpen de kritiek uit Israël en beloven plechtig de rechten en grenzen van ons publiek minstens evenzeer te respecteren als het land in kwestie dat doet met die van de Palestijnen.”

“We weten ook wel dat het zien van dergelijke beelden, bijvoorbeeld een jood met een haakneus en veel geld, mensen een verkeerd beeld geeft van de realiteit”, geeft men in Aalst grif toe. “Zoals een schurkenstaat zichzelf al eens kan vermommen als een inclusieve democratie. Graag hadden we dan ook een accurater beeld van de Israëlische overheid en haar geopolitieke beleid geportretteerd, maar waar vind je op zo’n korte tijd nog een leger aan gepantserde tanks en dode Palestijnen om op te voeren? We zullen het hiermee moeten doen, vrezen we. Sorry.”

Vlaams minister voor Samenleven Bart Somers (Open VLD) laat in elk geval weten niet voor verdere commentaar beschikbaar te zijn tot het carnaval volledig voorbij is. De liberaal kondigt aan zich te zullen verkleden als struisvogel en zijn rol “zeer ernstig” te nemen.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: