za 15 juni 2024

Bart De Wever vergeet even bij welke partij hij zit

POLITIEK – De formatiegesprekken rond een federale regering zitten nog steeds muurvast en dat begint duidelijk zijn tol te eisen. Aan frustraties en vermoeidheid zijn ook onze politici immers niet immuun. Zo vergat N-VA-voorzitter Bart De Wever eerder vandaag naar eigen zeggen “misschien heel even” namens welke partij hij sprak, toen hij met bijzonder harde woorden de PS van Paul Magnette aanviel. De Vlaams-nationalist en tevens burgemeester van Antwerpen verontschuldigde zich inmiddels voor de verwarring.

“Je moet dat begrijpen. Het sleept hier al maanden aan en dan vergeet een mens al eens voor wiens winkel hij spreekt. Ik zou bij god niet weten waar dat Vlaamse front en Waalse dictaat plots vandaan kwamen, maar dat soort schizofrene retoriek en ordinaire oorlogstaal hoort natuurlijk niet thuis bij een gematigd conservatieve, respectabele volkspartij die op een mature en serene manier mee het land wil gaan besturen. Geen idee wat voor paljas ik even dacht te zijn of wiens kiezers ik trachtte te paaien. Enfin, ik zal in het vervolg mijn lidkaart goed op zak houden in geval van twijfel. Dit wil je als ernstig staatsman niet nog eens voorhebben. Mea culpa, big time.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten