wo 12 juni 2024

Antwerpse lage-emissiezone waait weg en ligt nu in de Kempen

STAD – De storm Ciara trok gisteren en vannacht door ons land en dat zal u geweten hebben. Op meerdere plekken is de schade aanzienlijk, niet in het minst in en rond Antwerpen. Zo werd de inmiddels vertrouwde lage-emissiezone (LEZ), die sinds 1 januari nog verstrengd werd, ettelijke kilometers verder gewaaid. Rukwinden van rond de 100 kilometer per uur bliezen de afbakening tot een eind verder in de Kempen. Onder andere Geel, Olen en wat daar in godsnaam nog allemaal ligt zijn zwaar getroffen en bewoners worden aangemaand binnen te blijven om disproportionele monsterboetes te vermijden.

“Dit is een hoogst ongezien gebeuren”, bevestigde Schepen voor mobiliteit Koen Kennis (N-VA) op ATV en Radio Maria. “De lage-emissiezone is ontworpen om mooi langs de ring rond de stad te lopen en alle vuile dieselwagens en ongure elementen buiten te houden, maar dat wil uiteraard niet zeggen dat je zo’n zone daar fysiek aan kan bevestigen. Sterker nog, de LEZ is een puur symbolisch en politiek gegeven. Dat kan natuurlijk alle kanten op zodra er een nieuwe wind waait, politiek of meteorologisch. We zullen in elk geval wachten tot de storm finaal gaat liggen en onze ophaaldienst uitsturen om ze te recupereren. Excuses aan de Kempen.”

Partijgenote en Kempens parlementslid Yoleen Van Camp is niet te spreken over de Antwerpse onoplettendheid. “Ik was godverdomme net campagne aan het voeren door mij op een fucking tractor te laten fotograferen in de velden rond Herentals. Mijn stiletto’s kon ik al weggooien en nu moet ik hier op de rand van een hippiezone waar niemand om gevraagd heeft staan schilderen tot een paar baardapen in één of ander wit buske dat ding komen wegslepen. Fuck dit, Gust. Rijd maar door en dat ze hun boete steken waar hun uitstoot zit. Ik ken Jambon.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

3 REACTIES

  1. Denk aan de arme Belgen die naar Nederland emigreren voor de gezondheid, net over de grens, die denken dat ze buiten de uitwaseming vallen van Doel, dat speciaal gebouwd is op de zuidwestenwind. Geen vermelding dat er geen enkele verzekering is die het risico dekt van een kerncentrale.

  2. Terwijl de wetenschap zich tot een Chinees type maatschappij vastbijt in de schier eindeloze gevaren van het roken, blijft onvermeld dat zij de diepere lagen van de materie nog niet heeft doorgrond en derhalve ook geen meetapparatuur heeft voor de grootste vervuiling die daar door straling optreedt.

Een reactie achterlaten