wo 12 juni 2024

MIA’s: Jambon tevreden dat hij “toch voornamelijk” in het Nederlands werd uitgejouwd

FLAUWE KULTUUR – Je zal maar Jan Jambon heten en uitgenodigd worden om de jaarlijkse MIA’s of Music Industry Awards uit te reiken in een zaal vol vijandige culturo’s, moet de Vlaamse minister-president gedacht hebben. Het publiek was niet mals voor de Vlaams-nationalist en diens cultuurbeleid. Toch ziet de Brasschaatse burgervader een lichtpuntje: “Ik ben al blij dat een voornamelijk anderstalige industrie bereid is mij in het Nederlands voor het vuil van de straat uit te maken. Dat noem ik een minimum aan respect.”

“Kijk, uitgejouwd worden is nooit leuk”, gaf Jambon achteraf voor de camera’s toe. “Maar ik zie het positief. Als je tegenwoordig naar hiphop of van die elektronische flipperkastmuziek luistert, is het fuck you dit en putain de merde dat. Sorry, maar daar passen wij voor. Vlaanderen heeft haar eigen cultuur om te promoten. Wel, ik zei nog tegen Steven [Van Herreweghe, de presentator van dienst; nvdr.] hoe verfrissend het was om tussen al het universele boegeroep ook eens vuile spast, fascistoïde gataap en elitaire klootzak over mij heen te krijgen. Ja, ook linkse subsidiejunkies moeten hun erfgoed leren omarmen. Zeker als een Franstalige trut met alle prijzen gaat lopen. Er is duidelijk nog werk aan de canon, maar dit raakt me toch.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten