do 29 februari 2024

Trump pardonneert God dat Hij hem niet sneller heeft geschapen

BUITENPARKING/POLITIEK – Het is een week vol opstekers voor de Amerikaanse president Donald J. Trump geworden. Eerst schoten de Democraten zich in de voet bij de rampzalige voorverkiezingen in de deelstaat Iowa en gisteren sprak de Senaat hem vrij in de eerste afzettingsprocedure sinds de jaren negentig, ook al stemde één van zijn partijgenoten verrassend genoeg tegen zijn onschuld.

Om dat te vieren kondigt het flamboyante staatshoofd vandaag een zeldzaam presidentieel pardon aan, en dat aan het adres van niemand minder dan de almachtige Schepper zelf. “God heeft blijkbaar een momentje aan mij getwijfeld door mij niet eerder op de wereld te zetten”, wees Trump grijnzend met het vingertje in een live toespraak. “Maar het is Hem vergeven. Zo ben ik. God weet dat. We zijn uitstekende vrienden. Het is waar.”

“God heeft het druk”, knikte een glunderende Trump verder. “Heel druk zelfs. Hij doet veel dingen. Heel veel. Hij had mij letterlijk in elk tijdperk kunnen zetten en het zou fantastisch zijn geweest. Egypte. Rome. Dat gedoe met Hitler. Geloof me. Maar Hij zet me nu hier en daar boffen jullie mee. Ik zeg dus niet dat ik het beter zou doen dan God. Ik zeg gewoon dat ik het duidelijk niet slechter zou doen. Duidelijk.”

Onze buitenlandse correspondenten hebben alvast een diepgaande analyse gepubliceerd van de huidige Democratische slaagkansen om Trump in november te verslaan. Deze vindt u hier.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten

%d bloggers vinden dit leuk: