zo 23 juni 2024

Trump belooft Palestijnen kat in zak voor een prijsje

BUITENPARKING – De Amerikaanse president Donald Trump slaat een mooi gebaar naar het Palestijnse leiderschap en haar bevolking. Bovenop de “historische deal” die hij eerder aan de zijde van Israëlisch premier Benjamin Netanyahu voorstelde, kan de Palestijnse Autoriteit een optie nemen op een gebaar van goodwill: “een schattige viervoeter in bijpassende sporttas”, klinkt het in het Witte Huis.

“Dit akkoord is voor iedereen uitstekend”, triomfeerde Trump vanachter het spreekgestoelte. “En om mijn goede bedoelingen voor zich te laten spreken, gooi ik er deze onschuldige kat in een zak bij. Opgepast. Jullie zullen grote offers moeten maken, maar da’s voor later. Geniet maar van jullie nieuwe cadeautje. Het is een zalig poesje en daar ken ik alles van. Geloof me. Ik ga jullie geen zand in de ogen strooien, want dat hebben jullie al meer dan genoeg. Ik weet dat, want ik weet veel dingen. Heel veel.”

De Palestijnse regering gaat voorlopig niet in op het aanbod. “Sorry, maar je weet nooit wat je in huis haalt met zo’n beest”, schrijft president Mahmoud Abbas op Twitter. “Eens het zijn territorium claimt zit je ermee. En dan zwijg ik nog over de ravage die het kan aanrichten. Hard pass.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten