ma 27 mei 2024

Chinese dissident nog moeilijker te verstaan met mondmasker op

BUITENPARKING – De maatregelen die de Chinese overheid neemt tegen het coronavirus worden steeds radicaler. Zo liggen reeds drie miljoenensteden in quarantaine en worden burgers sterk aangeraden een mondmasker te dragen. Toch wijzen mensenrechtenorganisaties er inmiddels op dat die laatste ingreep het weer een pak makkelijker maakt om kritische stemmen het zwijgen op te leggen. Onze reporter sprak met Da Zuiba, een dissident uit het getroffen Wuhan.

Finf ik fo’n mompmasfer draaf, ferfaaf miemamp mij mof,” klaagt de gefrustreerde activist. “Eersf hackf ve overheif mijn vamprekeming en volvem ve mij omlime. Em mu loof ik velijf een vebiel mep foon vakvoek voor mijm bappes. Een poevavvige maafrevel? Ik vacht het mief!

China ontkent echter met klem dat het van de gelegenheid gebruik zou maken om meer censuur en staatscontrole in te voeren. In dezelfde adem belooft het meteen meer heropvoedingskampen te bouwen om dodelijke slachtoffers van de epidemie aan te leren zich niet zo aan te stellen en prompt terug aan het werk te gaan. “Die iPhones gaan zichzelf niet in elkaar steken.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

Een reactie achterlaten