do 18 april 2024

Australische regering blijft voorzichtig: “Luchtvervuiling moeilijk te meten met al die rook in de weg”

BUITENPARKING – Terwijl de vlammenzee blijft razen over het Australische vasteland en de bosbranden er de luchtkwaliteit sterk bedreigen, wordt de druk op premier Scott Morrison steeds groter om radicale stappen te ondernemen. Toch blijft de regeringsleider liever voorzichtig. “We nemen de problemen heel ernstig. Bosbranden zijn niet fijn. Maar hebben jullie enig idee hoe moeilijk het is om de feitelijke luchtvervuiling in kaart te brengen terwijl die gigantische rookpluim eromheen hangt? Een beetje geduld kan geen kwaad, hoor.”

Klimaatsceptici over heel de wereld springen de conservatieve politicus, een lieveling van de boomende steenkoolindustrie in Australië, meteen bij. Zo relativeert Braziliaans president Jair Bolsonaro de ernst van de situatie in een scherpe tweet: “Wij proberen het Amazonewoud al jaren tot een paar voetbalvelden te reduceren zodat we op zijn minst op tijd kunnen zien waar het brandt. Ideetje?”

Ook op eigen bodem kan het getalm down under wel degelijk op begrip rekenen. Zo raadt ook Antwerps schepen voor Toerisme Koen Kennis (N-VA) aan niet toe te geven aan de linkse klimaathysterie: “Och, vervuiling versjmuiling. Als ik op de kaaien vlak voor zo’n immens cruiseschip sta, om lekker rustig aan boord te gaan lunchen, dan zie je juist niks van de zogenaamde vervuiling die het zou achterlaten. Ah nee, het schip ligt in de weg. Ook aan boord merk je daar niks van, trouwens. Je ziet niet eens de lucht of de Schelde vanuit de captain’s lounge. Gewoon wachten tot het allemaal overwaait en dan focussen op problemen die mensen wel kunnen zien. Zoals migranten en vakbonden. Simpel.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

  1. Een rijk man ziet zijn huis waar zijn kinderen zitten te spelen in brand staan. Hij roept brand en probeert ze te bewegen uit het huis te komen, maar niets helpt, ze denken dat hij een spelletje speelt. Uiteindelijk weet hij ze naar buiten te lokken door het vooruitzicht van nog veel mooier speelgoed dat hen buiten wacht.

Een reactie achterlaten