zo 23 juni 2024

Land met zes regeringen vraagt zich af waarop het in godsnaam nog kan besparen

BINNENPARKING/POLITIEK – De gouverneur van de Nationale Bank Pierre Wunsch waarschuwde vandaag voor een torenhoog federaal begrotingstekort van om en bij de 14 miljard euro tegen 2022. Er zal nog flink moeten gesaneerd worden vooraleer een budgettair evenwicht in zich komt, voegde de econoom daaraan toe. Toch lijkt het niet meteen duidelijk waar ons land, geleid door zes uiterst goed betaalde regeringen en parlementen, zo meteen nog op kan besparen.

“Het zal aartsmoeilijk worden nog zaken te vinden waar dit land op kan besparen”, hoorde onze reporter van een anoniem federaal kamerlid. “De kiezer kijkt nochtans naar ons voor ideeën. Ik bedoel, wij krijgen niet voor niks 5.400 euro netto als basismaandloon om in het slechtste geval op een riante uittredingsvergoeding te rekenen, maar nu wordt het toch wel moeilijk om nog ergens centen te vinden. Maar goed dat er nog vijf andere parlementen zijn bomvol rijkelijk betaalde bollebozen om hier toch eens deftig over na te denken. Geen overbodige luxe dus.”

Ook bij het Vlaams Parlement klopten we even aan voor een officieuze reactie. “Elk parlementslid kost de Vlaming jaarlijks 770.000 euro, zonder de extra’s”, kregen we daar te horen. “En elk regeringslid 4,4 miljoen. De kiezer mag dus gerust zijn dat er best wat grof geld gesmeten wordt tegen die hele begrotingsproblematiek. Vroeg of laat komt er wel ergens een idee uit de bus. En als er iemand ondertussen nog wat subsidies te veel heeft, laat ons weten.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

5 REACTIES

 1. Ik weet niet of het hiermee te maken heeft.
  In Bolivia zijn alle 36 indianentalen officieel gemaakt.
  Het Nederlands is online al verrijkt met o.a. “Frysk, Bahasa Indonesia, Limburgs, Plattdüütsch, Türkçe en Zeêuws”.
  Français wordt niet meegerekend.

 2. Ik ben dankbaar voor het recht om hier een comment op te geven maar ik kom met een waarschuwing. Stop nu onmiddelijk met de mensen wijs te maken dat het crisis is terwijl jullie jullie zakken vullen met ons geld. Het geld is aan de jeugd. De verantwoordelijken voor het onrecht dat de natuur is aangedaan moeten den bak in. Er zal overvloed zijn voor iedereen. Plato zijn ideale staat zal geboren worden. Sidder en beef want mijn vader is hier. Groetjes, Gabriël.

 3. We vergeten de EU, net nu premier Michel voorzitter is.
  Ook niet verwonderlijk dat Verhofstadt de EU weer vertegenwoordigt naar Groot-Brittannië; hij was kennelijk de oorzaak van Brexit vanwege het ideaal tot federaliseren naar het voorbeeld van België omdat ‘de staat is mislukt’.

  Omdat hier enkel indianen wonen wil Europa de VS overtreffen voor de immigratie.
  De zuidelijke landen die het grootste deel van de geschiedenis van Europa totalitair beheersten (tot het tij keerde) maken zo het noorden egaal. Het Europa van de regio zal dan ook minder snel aanslaan in het zuiden, bijvoorbeeld Spanje. Ook in Frankrijk zal bijvoorbeeld Frans-Vlaanderen niet snel autonoom worden. Dus zullen we steeds verder moeten democratiseren.

Een reactie achterlaten