zo 23 juni 2024

Laatste serieuze Amerika-watcher neemt prompt ontslag en gaat tuinieren

BUITENPARKING/POLITIEK – Het overkomt elke doorwinterde Amerikaanse cultuurkenner wel vaker niet meteen in te kunnen spelen op de razendsnelle rollercoaster die de trans-Atlantische actualiteit met zich meebrengt. Voor Björn Soenens, gerespecteerd reporter en het vertrouwde VRT-gezicht als het over de VS gaat, is de maat echter vol. De druppel? De laatste tweet van Donald Trump, waarin de president zichzelf zonder enige duiding als boksend Hollywood-icoon Rocky Balboa liet photoshoppen. Niet veel later faxte de ervaren correspondent zijn C4 naar de Reyerslaan. “Trop is trop, jongens. Ik kap ermee,” stond er naar verluidt in haastig handschrift bijgeschreven.

“Wat wil je dat ik daar nog aan toevoeg?”, kreeg onze eigen reporter van de man ter plaatse te horen na meerdere pogingen hem via Skype te bereiken. “Heel Vlaanderen kijkt al drie jaar vragend naar mij wanneer Trump nog maar een scheet laat. Sorry, maar ik weet het ook niet meer. De man is een gek en daar telkens logica in proberen zoeken sleurt mij stilaan mee de afgrond der krankzinnigheid in. Wel, toen ik dit zag passeren wist ik dat het tijd was de handdoek in de ring te gooien. Fuck all y’all, den deze gaat radijzen kweken ergens in fucking Iowa. Hele mooie. Blauwe, witte en rooie.”

“Ik heb het gehad, Lambrechts,” zou een desperate Soenens nog persoonlijk aan de gedelegeerde bestuurder van de VRT hebben laten weten, alvorens zijn Samsung Galaxy in de Hudson te kieperen. “Bedankt!”

De VRT betreurt het vertrek van Soenens, die onder andere bekend stond om zijn pleidooi voor constructieve journalistiek en een appreciatie voor genuanceerde, historische omkadering van het epileptische circus dat de Amerikaanse politiek vaak kan zijn. “We wensen Björn veel succes met zijn toekomstige projecten en zullen onmiddellijk op zoek gaan naar de volgende zot die op zijn minst tot aan de verkiezingen van 2020 dagelijks op Trumps smoel durft te kijken zonder daar begrijpelijk mentaal aan onderdoor te gaan.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

1 REACTIE

Een reactie achterlaten