za 15 juni 2024

Koninklijke Schenking bereid Prins Laurent “voor een prijsje” van de hand te doen

BINNENPARKING  De Koninklijke Schenking, meer dan een eeuw geleden in het leven geroepen door Leopold II, rekent volgens onafhankelijk onderzoek dan toch op financiële steun van de belastingbetaler, ook al was dat historisch gezien niet de bedoeling. De vraag naar meer transparantie over de vele koninklijke eigendommen, of zelfs de privatisering ervan, neemt dan ook toe. “Geen probleem”, klinkt het bij de Stichting, die inmiddels heeft aangeboden Prins Laurent op de vrije markt te gooien.

“Uiteraard begrijpen wij dat de burger bezorgd is over waar zijn zuurverdiende centen naartoe stromen”, wilde afgevaardigd beheerder Philippe Lens inmiddels kwijt aan de redactie. “We hebben dan ook even bekeken welke van deze domeinen, bezittingen en andere aanhangsels amper nog van publiek belang zijn en waar we dus wellicht op kunnen besparen. En dan springt de prins er tussen die 77 prachtige gebouwen, waaronder 9 kastelen en 13 hoeves, wel vrij snel uit, ja. Goed, Zijne Majesteit verkeert al twee decennia zeker niet meer in de beste staat, maar als er snel gehandeld wordt, krijgen we er vast nog wel ergens een degelijk bedrag voor.”

De redactie is er zich van bewust twee opeenvolgende berichten over de koninklijke familie te hebben gepubliceerd, wat overeenkomt met een risicofactor van 7.4 op de schaal van Geert Hoste. We garanderen onze lezers dat het om een uitzonderlijk voorval gaat.

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

  1. De Amerikaanse democratie zet zich graag af tegenover de Europese vorstenhuizen.
    Veel lijkt er niet voor nodig om zo de eigen superioriteit aan te tonen. Een open deur intrappen.
    Maar is het wel zo?

  2. Juist nu ook in Engeland het koningshuis weer in de belangstelling staat. Hoewel ze daar natuurlijk veel verder zijn. Vaak wordt enkel gekeken naar de materiële bezittingen. De romantiek wordt daarbij al te vaak uit het oog verloren.

Een reactie achterlaten