zo 23 juni 2024

Koninklijke familie dreigt film te maken over Ben Afflecks acteercarrière

FLAUWE KULTUUR – De plannen van Amerikaans acteur en filmmaker Ben Affleck om de brutaliteiten van Leopold II in de Congo-Vrijstaat te verfilmen vallen niet overal in goede aarde. Zo wapent vooral de koninklijke familie, de dynastieke erfgenamen van onze tweede vorst, zich tegen een barrage aan negatieve aandacht. Er wordt dan ook luidop geopperd om een “minstens even brutaal eerlijk portret te schetsen” van Afflecks “hemeltergende acteerprestaties” uit het verleden.

“Laat dit heel duidelijk zijn”, wist een woordvoerder van koning Filip onze reporter te vertellen. “Zijne Majesteit heeft wel betere dingen te doen dan de geschiedenis van Hollywood en al haar excessen te gaan herschrijven. Maar als mijnheer Affleck het niet kan laten om lijken uit de kast te halen, dan doen wij met liefde een boekje open over zijn eigen misdaden tegen het witte doek. De man heeft zich dan wel enigszins herpakt als regisseur, maar wat hij met een rijke en monumentale franchise als Batman gedaan heeft is afschuwelijk. En dan zwijgen we nog over Daredevil of Saving Christmas. Miljoenen bioscoopbezoeken werden reddeloos verziekt en de wereld verdient dat te horen.”

Zowel geschiedkundigen als filmcritici houden de adem in tot de verfilming van Leopolds regime vorm krijgt, al maakt het Paleis zich voorlopig weinig zorgen. “Als het even sterk geacteerd en historisch accuraat wordt als Pearl Harbor, komen we er misschien nog goed uit ook.”

Mijn leven is leeg en waardeloos zonder regelmatige updates van Het beleg van Antwerpen. Zet mij op die lijst, godverdomme!
We respecteren uw privacy bla bla...

Laatste nieuws

Related news

2 REACTIES

 1. Quid pro quo.
  Er is geen betere samenleving dan de VS gebaseerd op immigratie, zoals in het impeachment onderzoek naar Donald Trump getuigd door bijvoorbeeld veiligheidsadviseur Fiona Hill die voor haar mateloze ambitie nooit dezelfde kansen had in Engeland als in Amerika met name in haar strijd tegen Stalin.
  En zoals Fiona een Engels accent zou hebben maar later naar de VS vertrok waar standaard en dialect omgedraaid worden is ‘white supremacy’ nog de enige noemer waaronder de blanken voor hun minderheid op mogen komen.

 2. Glamour is het voornaamste exportproduct van de VS.
  Er zijn eigenlijk drie soorten.
  1. Illusie, op een mentaal vlak. Gasachtig.
  2. Glamour (daar net onder), gecondenseerd op een emotioneel vlak. Direct hieraan gerelateerd is de commercialisering, vloeibaar.
  3. Maya op een etherisch vlak, verdicht. Vast.

  Zoals de literatuur over Stalin de onafhankelijkheid van Oekraïne moet legitimeren, zo is het met Leopold en Vlaanderen.

Een reactie achterlaten